Ελληνοτουρκικά

Ακόμη μία αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων-Αρμενίων-Ασσύριων: "Οι Τούρκοι διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!"

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα, που πρέπει να παρακινήσει κι άλλους είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από τους Νεότουρκους, όπως ψήφισε το κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Δυτικής Αυστραλίας. Πρέπει να σταματήσει πλέον η άρνηση και να αναγνωρίσουν όλοι πως διαπράχθηκαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!

Το κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Δυτικής Αυστραλίας, κατά τις χθεσινές εργασίες του συνεδρίου του στο Περθ, αναγνώρισε ομόφωνα τη Γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από τους Νεότουρκους.

Δια του σχετικού Ψηφίσματος, δε, προτείνεται να πράξει αναλόγως και το κοινοβούλιο της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας καθώς και το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας.

«Προς απογοήτευση των αρνητών, των υπονομευτών και των «συνωστισμών» σε Τουρκία και Ελλάδα, ο αγώνας μας είναι νικηφόρος!», σχολιάζει με ικανοποίηση ο γνωστός αγωνιστής για τη διεθνή αναγνώριση των γενοκτονιών, Καθηγητής Θεοφάνης Μαλκίδης, ο οποίος και μεταδίδει την είδηση κοινοποιώντας και σχετική ανακοίνωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αυστραλίας όπως αναφέρει το inkomotini.news.

Ο Caleb Gardner ο οποίος προώθησε το Ψήφισμα ενώπιον ενός γεμάτου ακροατηρίου υψηλόβαθμων αντιπροσώπων, δήλωσε: «Αυτό που συνέβη με τους Αρμένιους, τους Έλληνες και τους Ασσυρίους, υπό την κάλυψη του πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, ήταν γενοκτονία, και είναι καιρός όλα τα πολιτικά κόμματα και οι κυβερνήσεις στην Αυστραλία να ακολουθήσουν τα παραδείγματα της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Νότιας Αυστραλίας αναγνωρίζοντας αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Είναι καιρός να σταματήσει η άρνηση».

Το Ψήφισμα που εισήγαγε ο Caleb Gardner, ενισχύθηκε από την Rebecca Doyle και ψηφίστηκε από όλους τους αντιπροσώπους, εξασφαλίζοντας ότι το WA Labor γίνεται το πρώτο παράρτημα ενός μεγάλου κόμματος της Αυστραλίας που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων.

Το Ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το WA Labor αναγνωρίζει ότι μεταξύ του 1909 και του 1923 η κυβέρνηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι διάδοχοί της ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα μαζικής απέλασης, δολοφονίας, πολιτιστικού καθαρισμού και Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων Χριστιανικών κοινοτήτων εντός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μπορούμε να δώσουμε δικαιοσύνη σε όσους δολοφονήθηκαν από γενοκτονία, λέγοντας τα ονόματά τους, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, και αναγνωρίζοντας τις συνθήκες των θανάτων τους. Εδώ και πολύ καιρό η ευρύτερη διεθνής κοινότητα έχει εξουσιοδοτήσει την άρνηση αυτών των γενοκτονιών μη αναγνωρίζοντάς τες».

Η πρόεδρος του τμήματος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής του Πέρθ, Zaven Boyadjian, και ο εκτελεστικός διευθυντής των δημόσιων υποθέσεων, Haig Kayserian, χαιρέτισαν το Ψήφισμα. Πιο συγκεκριμένα, η Zaven Boyadjian δήλωσε: «Εκ μέρους της αρμενικής κοινότητας της Δυτικής Αυστραλίας, ευχαριστώ τον Caleb Gardner και την Rebecca Doyle για τη διαχρονική τους στάση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ομόφωνη απόφαση από το ετήσιο συνέδριο του WA Labor δίνει μεγάλη ώθηση στη δική μας υπόθεση, και είμαστε ευγνώμονες ως μια κοινότητα που αποτελείται κυρίως από απόγονους επιζώντων της Γενοκτονίας των Αρμενίων». Από τη μεριά του ο Haig Kayserian πρόσθεσε: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους της κοινότητάς μας οι οποίοι διαδίδουν την αρμενική ιστορία – φωτεινή και σκοτεινή – με ηθικούς ηγέτες στη μεγάλη αυστραλιανή κοινότητα. Αυτό οδηγεί σε Ψηφίσματα όπως αυτό το πολύ σημαντικό από το WA Labor, και συνεπάγεται ότι η άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων γίνεται αδύνατη».

dc0d5261-genoktonia-pontion-2-500x280

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα κρατικά κοινοβούλια της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Νότιας Αυστραλίας, έχουν επίσης αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων, όπως και τα τοπικά συμβούλια των Δήμων Ryde και Willoughby. Οι Πράσινοι της Αυστραλίας και η Συμμαχία του Κέντρου – και οι αδρανείς Αυστραλοί Συντηρητικοί – είναι από τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων στην Αυστραλία. Τα τμήματα νεολαίας της WA Labor, της NSW Liberals, της SA Labor και της Victorian Labor, αναγνώρισαν επίσης τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων, όπως και το Δίκτυο Γυναικών του Εργατικού Κόμματος. Το αυστραλιανό Χριστιανικό λόμπι και το εβραϊκό συμβούλιο των Βουλευτών της Νέας Νότιας Ουαλίας, έχουν ζητήσει επίσημα από την αυστραλιανή κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων, γεγονός που σημείωσε σημαντικό βήμα προς τα εμπρός όταν τον Ιούνιο του 2018 συζητήθηκε ομόφωνα το Ψήφισμα της Ομοσπονδιακής Βουλής των Αντιπροσώπων, για το ανθρωπιστικό έργο Αυστραλών πολιτών και στρατιωτικών υπέρ της διάσωσης επιζώντων των Γενοκτονιών Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων από το τουρκικό κράτος. Ένα δεύτερο Ψήφισμα συζητήθηκε στην Ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων τον Δεκέμβριο του 2018, σε μια εκδήλωση τιμής των εβδομήντα ετών από την επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη γενοκτονία, κατά την οποία έξι από τους επτά ομιλητές από τα δύο μεγάλα κόμματα κάλεσαν την Αυστραλία να αναγνωρίσει επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων.

Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αυστραλίας

anc.org.au

  • Υπενθυμίζεται πως φέτος (τον περασμένο Μάρτιο), τη Γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, αναγνώρισε και η Πολιτεία της Αλαμπάμα των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...