Αθλητισμός

ΑΕΚ: «Κλείδωσε» την πρόκριση και επαναπαύτηκε-Με Τραμπζονσπόρ η Ένωση στα πλέι οφ

Η ΑΕΚ σκόραρε πρώτη στον επαναληπτικό με την Κραϊόβα και στη συνέχεια...επαναπαύτηκε, με τους Ρουμάνους να πετυχαίνουν ισοπαλία με 1-1 στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ μετά το 2-0 που πήρε στη Ρουμανία είχε κάνει το ένα βήμα για την πρόκριση και απόψε απέναντι στην Κραϊόβα στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ έκανε και το δεύτερο βήμα παίρνοντας το 1-1 και το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League, όπου την περιμένει η τουρκική Τραμπζονσπόρ. Η Ένωση μπήκε χαλαρά στα πρώτα λεπτά του αγώνα και έκανε αρκετά λάθη στη μεσαία και την αμυντική της γραμμή, χωρίς όμως να απειληθεί ιδιαίτερα από την Κραϊόβα. Η ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο ανέβασε ρυθμούς για ένα δεκαπεντάλεπτο και τόσο χρειάστηκε για να ανοίξει το σκορ, αλλά και θα μπορούσε να καθαρίσει την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

Με πρωταγωνιστή τον Μάνταλο

Ο Πέτρος Μάνταλος έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 24΄, όταν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πιλιατσέλι. Δύο λεπτά αργότερα, ο αρχηγός της ΑΕΚ σημάδεψε σωστά. Πήρε την μπάλα από τα αριστερά και με ωραία προσωπική ενέργεια μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0, «κλειδώνοντας» την πρόκριση για την Ένωση.Δύο λεπτά αργότερα, ο Λόπες βρήκε τον Ολιβέιρα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του Πορτογάλου κόντραρε και πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ. Στο 31΄, ο Λόπες μπήκε στην περιοχή και έπιασε έναν «κεραυνό», αλλά ο Πιλιατσέλι απέκρουσε.Έπειτα από δύο λεπτά, η Κραϊόβα έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία της, όταν από λάθος πάσα του Κρίστιτσιτς, ο Μπάρμπουτς έχοντας απέναντι του μόνο τον Μπάρκα σούταρε ελάχιστα άουτ. Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ για το δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 40' με τον Νέλσον Ολιβέιρα να κάνει το σουτ στη κλειστή γωνία, αλλά ο τερματοφύλακας της Κραϊόβα έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή της εστίας του.

Άλλη ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο

Η ΑΕΚ έμεινε στα... αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώντας πως δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι άλλο έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση. Οι Ρουμάνοι είδαν την Ένωση να έχει παθητικό ρόλο και πήραν θάρρος. Αφού έχασαν αρκετές ευκαιρίες κατάφεραν να ισοφαρίσουν με κεφαλιά του Ιβανόφ μέσα από την περιοχή στο 63΄.Στη συνέχεια το σκηνικό δεν άλλαξε με την Κραϊόβα να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να απειλεί συνεχώς την εστία του Βασίλη Μπάρκα με σουτ από μέσα και έξω από την περιοχή. Παρά τις πολλές ευκαιρίες, οι Ρουμάνοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν το δεύτερο γκολ και να πάρουν μια τιμητική νίκη.Η μοναδική ευκαιρία που έκανε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βέρντε να αστοχεί σε τετ α τετ. Με το αποτέλεσμα αυτό η ΑΕΚ δεν βοήθησε τα μέγιστα την Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Παουλίνιο, Σιμόες (83' Γαλανόπουλος), Κρίστιτσιτς (58' Σιμάο), Λιβάια (58' Βέρντε), Ζεράλντες, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Κραϊόβα (Κορνέλιου Παπούρα): Πιλιατσέλι, Μάρτιτς, Ακά, Κέλιτς, Μπάνκου, Ιβάνοφ (80' Κονσταντίν), Ματέιου, Τσικαλντάου, Μπάρμπουτς, Ρομάν (64' Φόρτες), Μιχάιλα (55' Βαταζέλου).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...