Κόσμος

Ένας… «πρωτότυπος» πύργος του Άιφελ στο Βέλγιο - Διαλογή σκουπιδιών στην Ινδονησία (βίντεο)

Οι κάτοικοι ενός φτωχού χωριού της Ινδονησίας, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την ύπαιθρο και να διαχωρίζουν απορρίμματα. Την ίδια στιγμή, έναν «πρωτότυπο» πύργο παροχής ενέργειας με εναλλακτικές μορφές, δημιούργησε ένας Ολλανδός καθηγητής αρχιτεκτονικής, για να τροφοδοτήσει ένα από τα πιο δημοφιλή ροκ φεστιβάλ του Βελγίου. Πρόκειται για έναν οικολογικό πύργο ο οποίος αποτελείται από ηλιακούς συλλέκτες, μία ανεμογεννήτρια 700 κιλών και μία μπαταρία 90 κιλοβατώρες.

Χρειάστηκε πέντε χρόνια για τον Φάας Μούνεν, καθηγητή του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου του Αϊντχόβεν για να τον δημιουργήσει. Ο χώρος που γίνεται το διάσημο φεστιβάλ Πούκελποπ χωρητικότητας 66.000 επισκεπτών την ημέρα συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον της νεολαίας με τη συμμετοχή ροκ συγκροτημάτων. Στην Ινδονησία, οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού αποφάσισαν να αφήσουν την καλλιέργεια ρυζιού και να ασχοληθούν με τα σκουπίδια.

Κάθε εργαζόμενος στο χωριό μπορεί να κερδίσει από 7 μέχρι 14 δολάρια την εβδομάδα στη διαλογή χαρτιού και πλαστικού. Η Ινδονησία θεωρείται μία από τις τέσσερις χώρες του κόσμου που δέχεται τη μεγαλύτερη ποσότητα σκουπιδιών παγκοσμίως, μία χώρα 260 εκατομμυρίων ανθρώπων, που έχει γίνει χωματερή της Δύσης που παράγει τα δικά της σκουπίδια.

https://youtu.be/rxyTxsY-x68

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...