Ελληνοτουρκικά

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων: Εσπευσμένη μεταφορά ΤΟΜΑ στην Αδριανούπολη! - Ενισχύουν την 54η Ταξιαρχία

Την πλήρη ποιοτική υπεροχή επί των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων στον Έβρο επιδιώκουν οι Τούρκοι, με την φερόμενη μεταφορά νέων συστημάτων υποστήριξης πυρών επί τροχοφόρων ΤΟΜΑ, τα οποία κατασκεύασε η ASELSAN και  παραδόθηκαν στην 54 μηχανοκίνητη Ταξιαρχία πεζικού, σύμφωνα με άρθρο του τουρκικού τύπου και σχετικές φωτογραφίες που το συνοδεύουν.

Πρόκειται για ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων σε μια  άκρως ευαίσθητη περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων, κοντά στο χερσαίο κομμάτι του Έβρου, στο οποίο είχαμε πριν ένα χρόνο την σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την κράτηση τους από την Τουρκία.

https://youtu.be/Qd_3J3Qy5H0?t=37

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ του τουρκικού υπουργείου άμυνας και της ASELSAN, συνεχίζεται η παράδοση των εν λόγω συστημάτων από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Το ADOP-2000, το οποίο έχει  τοποθετηθεί επί ΤΟΜΑ AIFV συνδυάζει τακτικά δεδομένα και αυτόματες τεχνικές για την παροχή λειτουργιών υποστήριξης πυρών πυροβολικού, από το επίπεδο Σώματος Στρατού, έως το επίπεδο της πυροβολαρχίας . Μπορεί  να χρησιμοποιηθεί και από τους παρατηρητές πυροβολικού.

Το σύστημα ADOP-2000 προορίζεται για τον εξοπλισμό των μοιρών Πυροβολικού των αυτοκινούμενων πυροβόλων Firtina, των 155 χιλιοστών.

Σε αυτό το πλαίσιο, παραδόθηκαν οι υπολογιστές εργασίας,  συστοιχίες συστημάτων επί θωρακισμένου οχήματος, το σύστημα υποστήριξης πυρών  μέσω  εντολών και ελέγχου του πεδίου μάχης,  για την εκτέλεση βολών συστημάτων πυροβολικού .

«Σήμερα, οι συνθήκες μάχης απαιτούν ταχύτερη και ακριβέστερη υποστήριξη πυρών  με υψηλότερη ισχύ πυρός για την επιβίωση στο πεδίο της μάχης, γράφει ο τουρκικός τύπος. Το ADOP-2000 αναπτύχθηκε για να ικανοποιήσει αυτές τις απαιτήσεις για τον τουρκικό στρατό.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάιο 2019 σύμφωνα με άρθρο μας ,είχαμε στην ίδια Ταξιαρχία μεταφορά 20 τροχοφόρων οχημάτων επιτήρησης εδάφους που κατασκεύασε η ASELSAN.

Το τουρκικό σύστημα επιτρέπει στον τουρκικό στρατό να ελέγχει και να καταγράφει τους πάντες και τα πάντα στην ελληνική πλευρά.

Το σύστημα περιλαμβάνει ραντάρ επιτήρησης εδάφους ACAR (Land Surveillance Radar), ηλεκτρο-οπτικό σύστημα ημέρας/νύκτας εξοπλισμένο με θερμική κάμερα και αποστασιόμετρο Laser τύπου ŞAHİNGÖZÜ-OD, τοποθετημένο επί πτυσσόμενου πυλώνα, ένα σύστημα ακουστικού εντοπισμού, σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων SECANS και ασυρμάτους τύπου 9661 VHF/UHF.

Ο τουρκικός τύπος ανέφερε  ότι αυτά τα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από συνοριακές μονάδες στην Αδριανούπολη και στις περιοχή Σαράντα εκκλησιές, αποτελώντας έτσι τα «μάτια και τα αυτιά» του τουρκικού γενικού επιτελείου στην περιοχή.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου του τουρκικού τύπου,  η Τουρκία ετοιμάζει εδώ και μήνες μαζική παραγωγή γεφυρών Samur για λογαριασμό του τουρκικού στρατού, με  το σχέδιο να το υλοποιεί η τουρκική εταιρεία FNSS.

Συνολικά έχουν παραγγελθεί άνω των 52 γεφυρών αυτού του τύπου από τον Τουρκικό Στρατό, οι οποίες είναι αυτοκινούμενες και επιθετικού χαρακτήρα.

Οι γέφυρες αυτές σε πιθανή περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων θα αποτελέσουν το κύριο βοήθημα των ΤΕΔ για να διασχίσουν το ποτάμι τα τουρκικά άρματα μάχης.

Όχι δεν καλλιεργούμε και δεν προωθούμε μέσω του pentapostagma.gr , την οποιαδήποτε τουρκική προπαγάνδα , αλλά δημοσιοποιούμε φερόμενες μετακινήσεις οπλικών συστημάτων από τους  "απέναντι", διότι με  μια πολιτική  " ωχαδερφισμού", την οποιά στηρίζουν πολλοί  εντέχνως , θα περνούσαμε  και εμείς πολύ εύκολα στην άλλη πλευρά, γράφοντας ότι όλα έχουν καλώς με την γειτονική χώρα, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά στο Αιγαίο.   

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ