Κυβέρνηση

Στην Ελλάδα επιστρέφει ο Τσίπρας – Θα ορίσει αντιπρόσωπο για τη Σύνοδο Κορυφής

Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχιστεί το πρωί της Τρίτης, δίχως την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να ορίσει κάποιον εκπρόσωπο.

Στην Ελλάδα επιστρέφει ο Αλέξης Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχιστεί και αύριο, Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ορίσει εκπρόσωπο, ο οποίος θα τον αντικαταστήσει στις αυριανές εργασίες της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή - ενόσω εκκρεμούν οι οριστικές αποφάσεις των 28 ηγετών της Ε.Ε. για τη στελέχωση των κορυφαίων ευρωπαϊκών αξιωμάτων - φέρεται να συνδέεται με την εγχώρια προεκλογική εκστρατεία.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Τσίπρας είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ την Τρίτη αναμένεται να δώσει το «παρών» στα στούντιο του ΣΚΑΪ, παραχωρώντας συνέντευξη στους δημοσιογράφους Σία Κοσιώνη και Αλέξη Παπαχελά.

Προτού αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας ως προς τον ορισμό των νέων επικεφαλής των ευρωπαϊκών οργάνων, διαμηνύοντας ότι «είμαστε κοντά, αλλά όχι ακόμα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ