Κύπρος

Σκοτεινό παρασκήνιο της πτώσης S-200 στην Κύπρο: "Σιγή ιχθύος" από τους Βρετανούς - Λευκωσία: "Τουρκική τακτική οι αναφορές στον ΟΗΕ"

Σκοτεινό είναι το παρασκήνιο της πτώσης και έκρηξης του πυραύλου στα Κατεχόμενα της Κύπρου, ξημερώματα Δευτέρας. Όπως αναφέρουν οι επίσημες πληροφορίες, ο πύραυλος προήλθε από τη Συρία, ωστόσο τα ραντάρ των Βρετανών στις βάσεις της Κύπρου θα έπρεπε να το έχουν εντοπίσει.

Πέραν των επίσημων πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ψευδοκράτους, τα σενάρια των αναλυτών οργιάζουν και προκαλούν σημαντικά ερωτηματικά. Η πιθανότητα προβοκάτσιας είναι πολύ ισχυρή και η "ησυχία" που επικρατεί στην βρετανική πλευρά ενισχύει αυτό το σενάριο.

Ήδη το ψευδοκράτος σκοπεύει να θέσει το γεγονός στον ΟΗΕ. Στους γνωστούς "θεαματικούς" τακτικισμούς της Τουρκίας απέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου την πρόθεση του ψευδοκράτους να καταγγείλει στον ΟΗΕ το θέμα της πτώσης του ρωσικού πυραύλου S-200 στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση διευκρίνησε ότι το ψευδοκράτος δεν είναι αναγνωρισμένη οντότητα και δεν έχει πρόσβαση στα Ηνωμένα Έθνη.

"Εάν η Τουρκία θέλει να γνωστοποιήσει στον ΟΗΕ αυτό το περιστατικό, προφανώς ατύχημα που έχει συμβεί, αλλα εκεί είναι ήδη γνωστό ότι η Τουρκία με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων, είναι υπεύθυνη για την κατοχή και τον έλεγχο των κατεχόμενων περιοχών όπου συνέβη το επεισόδιο".

https://www.youtube.com/watch?v=Kwb069m0buY

Η σιγήν ιχθύος που τηρούν οι Βρετανοί ως προς αν τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησής τους στο Τρόοδος εντόπισαν τον πύραυλο S-200 που εκτοξεύτηκε ελάχιστα λεπτά μετά τις 1.00 τα μεσάνυκτα της Δευτέρας και κατέπεσε στην πλαγιά του Πενταδακτύλου μεταξύ των χωριών Βουνό και Κουτσοβέντης, ενισχύει σημαντικά τα σενάρια προβοκάτσιας μετά και τη στήριξη της Βρετανίας στις τουρκικές προκλήσεις.

Η πορεία του πυραύλου, με βάση τα πιθανότερα σενάρια για τη βάση εκτόξευσής του, πέρασε πάνω από τις βρετανικές βάσεις Δεκέλειας πριν καταλήξει στο σημείο συντριβής και έκρηξής του.

Την ίδια ώρα, να σημειωθεί ότι, πέραν του ότι από τύχη δεν υπήρξαν θύματα στην Κύπρο, αποφεύχθηκε και μεγάλη τραγωδία από ενδεχόμενη σύγκρουση του πυραύλου με κάποιο από τα πολλά αεροπλάνα που πετούσαν εκείνη την ώρα στο Fir Λευκωσίας μεταξύ των ακτών της Συρίας και Λιβάνου και του σημείου που κατέπεσε ο πύραυλος.

Μεταξύ άλλων εκείνη την ώρα -μεταξύ 1.00 και 1.10 τα ξημερώματα Δευτέρας- πετούσαν στην περιοχή τουλάχιστον πέντε τουρκικά αεροπλάνα σε υπερπτήσεις και ακόμα δύο βρίσκονταν σε διαδικασία προσέγγισης και προσγείωσης στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, σχετικά κοντά στην περιοχή που έπεσε ο πύραυλος.

Να επισημάνουμε οτι ο συγκεκριμένος πύραυλος δεν έχει εντολή καταστροφής ακόμη και αν χάσει τον εγκλωβισμό του στόχου, όπως αναφέρει το veteranos.gr. Συνεχίζει την πτήση του μέχρι που να τελειώσουν τα καύσιμα.

Το Ισραήλ με το αντιβαλλιστικό σύστημα που διαθέτει θα τον είχε καταρρίψει αν ο πύραυλος ίπτατο στο FIR.

Επίσης σύμφωνα με όλα τα στοιχεία ο πύραυλος εκτοξεύτηκε απο πολεμικό σκάφος που είναι μια παραλλαγή της συγκεκριμένης συστοιχίας.

https://www.youtube.com/watch?v=i3hJInFyhCQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...