Οπλικά συστήματα

Ρωσικό Mi-26: Ποιο είναι το ελικόπτερο «γίγαντας» που μπορεί να μεταφέρει ακόμα και ολόκληρο αεροπλάνο-Εικόνες

Το μεγαλύτερο στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-26-T2V, που μπορεί να μεταφέρει ακόμη και αεροπλάνο, παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους για πρώτη φορά φέτος.

Στο εργοστάσιο κατασκευής ελικοπτέρων της Μόσχας, ονόματι Μ.Λ. Μιλ, παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους, φέτος, για πρώτη φορά, το στρατιωτικό ελικόπτερο βαρέων μεταφορών Mi-26-T2V, η τελευταία έκδοση του μεγαλύτερου ελικοπτέρου στον κόσμο, το οποίο έγινε πραγματικότητα μετά από παραγγελία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Μέχρι σήμερα, το Mi-26 (σύμφωνα με το σύστημα κωδικοποίησης του NATO: Halo) θεωρείται το βαρύτερο και ισχυρότερο ελικόπτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ όπως αναφέρει το sputnik.

Τα Mi-26 σχεδιάστηκαν για στρατιωτική και πολιτική χρήση και είναι σε θέση να σηκώνουν περισσότερο βάρος από οποιοδήποτε άλλο ελικόπτερο. (Παρόμοιο ελικόπτερο κατασκευάζεται μόνο στις ΗΠΑ και λέγεται Sikorsky CH-53E Super Stallion, όμως με πολύ πιο χαμηλή χωρητικότητα).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...