Κυβέρνηση

Πρόκληση Τσίπρα: «Δεν ήξερα για νεκρούς στο Μάτι!» - Χαμός στη συνέντευξη στο ΣΚΑΪ - Υψηλοί τόνοι για όλα τα θέματα

Με κριτική για τη στάση του σταθμού και με αναφορές σε δημοσιογράφους που είναι υποψήφιοι με τη Ν.Δ. επιχείρησε ο Αλ. Τσίπρας να δικαιολογήσει την απόφασή του να επιβάλλει εμπάργκο στον ΣΚΑΪ.

«Υπερβήκατε» τα όρια υποστήριξε σημειώνοντας μάλιστα ότι ο τηλεοπτικός σταθμός δεν «είχε την καλύτερη στάση» απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναγνωρίζοντας ότι το εμπάργκο δεν έκανε καλό στον ΣΥΡΙΖΑ και αδυνατώντας να στηρίξει την απόφαση όπου έλαβε το καλοκαίρι του 2018 επικαλέστηκε τη στάση της ιδιοκτησίας του σταθμού απέναντι στην κυβέρνηση μετά την βομβιστική ενέργεια εναντίον του.

Στο σημείο αυτό πάντως δήλωσε πως δεν θυμάται τις εμπρηστικές δηλώσεις του κυβερνητικού του τότε κυβερνητικού του εταίρου Πάνου Καμμένου σημειώνοντας όμως ότι αν έχουν γίνει τότε είναι «κατακριτέες

Ταυτόχρονα έκανε αναφορές στους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαδημητρίου και Κωνσταντίνο Μπογδάνο για να δείξει πως υπήρξε υποκειμενικότητα στη στάση του σταθμού, σημειώνοντας πως τώρα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ.

Επίθεση στον Σκάι και τα ΜΜΕ

Η έναρξη της συνέντευξης επικεντρώθηκε στη στάση του Αλ. Τσίπρα απέναντι στον τηλεοπτικό σταθμό με τον Πρωθυπουργό να κατηγορεί τα ΜΜΕ συνολικά πως είναι επικριτικά για την κυβέρνησή του και αυτό διότι όπως υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε πηγή ανασφάλειας για τους ιδιοκτήτες.

Εμφανίσθηκε επιθετικός και δήλωσε ότι όσα συνέβησαν «είναι περασμένα αλλά οχι ξεχασμένα» αλλά παραδέχθηκε πως υπάρχουν υπερβολές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όταν του τέθηκε το θέμα των αναφορών σε «βοθροκάναλα» από στελέχη της κυβέρνησής του.

Ηττα στις ευρωεκλογές

«Δεν αισθάνομαι πως ο κόσμος μας μαύρισε στις ευρωεκλογές του Μαΐου» τόνισε αναφορικά με την συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει πολύ δύσκολα τεσσεράμισι χρόνια, αλλά παρά την δυσαρέσκεια και την κόπωση λάβαμε το 24%».

Στο σημείο αυτό υποστήριξε ότι «πιστεύω πως η δυσαρέσκεια των πολιτών που το 2015 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο ότι δεν καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από τα Μνημόνια όσο αναίμακτα και όσο γρήγορα προσδοκούσε».

Για Βαρουφάκη

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Γιάννη Βαρουφάκη δήλωσε ότι «Προφανώς έχω ευθύνη για την επιλογή Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο του 2015, έχω παραδεχτεί πως έγιναν λάθη σε επιλογές προσώπων» αλλά σημείωσε ότι «κάναμε τις δύσκολες πολιτικές επιλογές, δηλαδή η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη και να γίνει ένας δύσκολος συμβιβασμός που μετά τέθηκε σε εκλογές».

Εν συνεχεία σε ότι αφορά τους χειρισμούς εκείνης της περιόδου ανέφρε ότι «Να απολογηθώ όσο θέλετε, να κάνω την αυτοκριτική μου, αλλά ζητήσατε ποτέ από τον κ. Καραμανλή να απολογηθεί για τα ελλείμματα που άφησε; Από τον κ. Παπανδρέου που έλεγε λεφτά υπάρχουν;»

Υπήρξε άγνοια το 2015, είχαμε αυταπάτες

Σχετικά με τους χειρισμούς το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι «είχαμε αυταπάτες» σημειώνοντας όμως ότι «Καταλογίστε μου όσες ευθύνες θέλετε για άγνοια συσχετισμών στην Ευρώπη» δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πως δεν υπήρχε εικόνα για την κατάσταση και τα όσα συμβαίνουν σε επίπεδο Ε.Ε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπήρξε πολιτική αφέλεια δήλωσε πως «ήμασταν προετοιμασμένοι αλλά οι άλλοι ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι από εμάς»

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα για τηνή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που ανέφερε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι ο Ρασπούτιν.

Δεν ήξερα για νεκρούς στο Μάτι»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην τραγωδία στο Μάτι και έκανε γνωστό πως δεν ήξερε πως υπήρχαν νεκροί στο Μάτι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ