Εκκλησία

Μιλούν για θαύμα με μυροροούσα εικόνα στην Ουκρανία

Μιλούν για θαύμα όσον αφορά αυτό που συνέβη στις 9 Ιουλίου, στο πανηγύρι της Εικόνας της Παναγίας Lviv Tikhvin , καθώς το αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας, άρχισε να ρέει μύρο.

Η εικόνα φυλάσσεται στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Λβιβ και το αντίγραφο της  βρίσκεται στην Εκκλησία του Αγίου Αμφιλοχίου του Pochaev στο Mostiska, 40 μίλια δυτικά του Lviv, αναφέρει η τοπική Επισκοπή.

Με την ευλογία του Επισκόπου Φιλάρετου του Λβιβ, ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος και η κοινότητα τέλεσαν μια παράκληση στην Άγια Θεοτόκο.

Την αρχική εικόνα Tikhvin της Μητέρας του Θεού ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και την έστειλε στην Αντιόχεια. Αργότερα μεταφέρθηκε στην Ιερουσαλήμ, και τον 5ο αιώνα στην Κωνσταντινούπολη, όπου παρέμενε μέχρι τον 14ο αιώνα, όταν εμφανίστηκε στην επικράτεια του ρωσικού Κιέβου .

Αργότερα, ένα αντίγραφο της εικόνας ετοιμάστηκε, ζωγραφισμένο και ευλογημένο στο Άγιο Όρος και δόθηκε στο ρωσικό αυτοκρατορικό προξενείο στο Lviv.

Το 1997, μετά από εισήγηση του Επίσκοπού Αύγουστου του Λβιβ, η εικόνα αναγνωρίστηκε επισήμως ως θαυματουργή από την Ιερά Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου / 9 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...