Ελληνοτουρκικά

Ετοιμάζουν σοβαρή κρίση οι Τούρκοι: "Πυρά" στο σημείο που ενώνονται οι ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου & Αιγύπτου! - Μπαράζ προκλητικών NAVTEX

Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό η Τουρκία τις εμπρηστικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις προκλητικές δηλώσεις, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις τόσο από Αθήνα και Λευκωσία, αλλά και από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Είναι εμφανές ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται για σοβαρή κρίση στην περιοχή του Αιγαίο και της Α.Μεσογείου, και αυτό αποδεικνύεται από την όλο και πιο έντονη παρουσία τουρκικών δυνάμεων σε στρατηγικές περιοχές, αλλά και τη συνεχή επέκταση των μονομερών διεκδικήσεων σε σημεία ελληνικής κυριαρχίας και συμφερόντων.

Αυτή τη φορά, η Άγκυρα εξέδωσε παράνομη «εξαγγελία προς ναυτιλομένους» (NAVTEX) με την οποία ανακοινώνει τη διενέργεια άσκησης για σήμερα το βράδυ στην περιοχή όπου ενώνονται οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Ελλάδος-Κύπρου και Αιγύπτου.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το lawandorder.gr, η NAVTEX εκδόθηκε μία ημέρα μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από την οποία έγινε δεκτός στο γραφείο του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου, και την επομένη της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Αιγύπτου, Ν. Δένδια και Σούκρι αντίστοιχα.

Πρόκειται για τη ΝΑVTEX 852/19, με την οποία οι Τούρκοι δεσμεύουν για σήμερα το βράδυ από 20:00 μέχρι 22:00 (τοπική ώρα) μία θαλάσσια περιοχή στα δυτικά της Κύπρου, που αποτελεί – ως προελέχθη – το σημείο τομής των ΑΟΖ των τριών κρατών, για άσκηση πλοίων και εκτέλεση πυρών με πραγματικά πυρομαχικά, σύμφωνα πάντα με την εξαγγελία.

Η παράνομη τουρκική NAVTEX είναι η εξής:

TURNHOS N/W : 0852/19

MEDİTERRANEAN SEA

GUNNERY EXERCISE, ON 31 JUL 19 FROM 2000Z TO 2200Z IN AREA BOUNDED BY;

35 12.00 N – 031 04.00 E

35 12.00 N – 030 45.00 E

34 47.00 N – 030 45.00 E

34 47.00 N – 031 04.00 E

CAUTION ADVISED

Και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε όλες τουρκικές παράνομες NAVTEX που εκδίδονται απομένει να δούμε και αν θα υλοποιηθούν κιόλας, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων οι Τούρκοι απλώς «δεσμεύουν» περιοχές που θέλουν να «σημειώσουν κάτι», το αναγγέλλουν, αλλά δεν το υλοποιούν!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...