Αρχείο

Το Κάιρο "διαλύει" οικονομικά την Τουρκία: Απαγόρευση εισόδου τουρκικών προϊόντων στην Αίγυπτο! - "Εχθρός μας ο Ερντογάν"

Σε μια κίνηση που αποτελεί ένα ακόμα εμπόδιο στην ήδη φθίνουσα τουρκική οικονομία, προχωράει το Κάιρο, απαγορεύοντας την είσοδο τουρκικών προϊόντων στην Αίγυπτο. Ο Ερντογάν χαρακτηρίζεται ως "εχθρός της Αιγύπτου, του λαού της και της ηγεσίας της" και η αιγυπτιακή ηγεσία στρέφεται ανοικτά κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Αγωγή με την οποία ζητά την ακύρωση εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας, έτσι ώστε να σταματήσουν οι τουρκικές εισαγωγές προϊόντων στη Χώρα του Νείλου, κατέθεσε σήμερα σε διοικητικό δικαστήριο του Καΐρου ένας Αιγύπτιος δικηγόρος, ο Τάρεκ Μαχμούντ.

Το γεγονός αναφέρει η αγγλόφωνη «Egypt Independent», αναδημοσιεύοντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλ Μαλ».

Στο αίτημά του, ο Τάρεκ Μαχμούντ δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση παραβίασε τις συμφωνίες αυτές, φθείροντας την εθνική ασφάλεια και την οικονομία της Αιγύπτου και παράλληλα υποστηρίζοντας την τρομοκρατία εναντίον της Αιγύπτου.

Ανέφερε μάλιστα ότι οι εμπορικές συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ των δύο χωρών το 2005 και άρχισαν να ισχύουν το 2007, καθιστούν τα τουρκικά προϊόντα εξ ολοκλήρου απαλλαγμένα από όλους τους τελωνειακούς δασμούς, ενώ παράλληλα θέτουν περιορισμούς και εμπόδια στις αιγυπτιακές εξαγωγές προς την Τουρκία.

Ο δικηγόρος Τάρεκ Μαχμούντ πρόσθεσε ότι αυτό αποτελεί μια καταφανή παραβίαση αυτών των συμφωνιών και ως εκ τούτου η αιγυπτιακή κυβέρνηση πρέπει να τις ακυρώσει, εμποδίζοντας τις τουρκικές εισαγωγές προκειμένου να διατηρηθεί η εθνική οικονομική ασφάλεια της Αιγύπτου.

Τέλος, ο Αιγύπτιος δικηγόρος χαρακτηρίζει την πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως εχθρική εναντίον της Αιγύπτου, του λαού της και της ηγεσίας της, προσθέτοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος καταφέρεται εναντίον της Αιγύπτου σε διεθνή φόρουμ και διαδίδει σκόπιμα ψευδείς ειδήσεις όσον αφορά τους αιγυπτιακούς κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας, μέσω συνεντεύξεων Τύπου που πραγματοποιήθηκαν για να διαστρεβλώσουν την εικόνα της Αιγύπτου στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...