Οπλικά συστήματα

Οι πύραυλοι των S-400 θα περάσουν από το Αιγαίο - Κατέφθασε το όγδοο αεροπλάνο στην Τουρκία - Δείτε βίντεο

Μέσω Αιγαίου θα καταφθάσουν στην Τουρκία οι πύραυλοι του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, ενώ σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας το όγδοο αεροσκάφος με τμήματα των S-400 προσγειώθηκε στην Τουρκία και η παράδοση συνεχίζεται κανονικά.

Είναι θέμα χρόνου οι S-400 να εγκατασταθούν και να τεθούν επιχειρησιακοί, γεγονός που πρέπει να κινητοποίησει την Ελλάδα για άμεση ενίσχυση του οπλοστασίου και σκληρή διπλωματία για αποτροπή των τουρκικών επιδιώξεων.

Αναμένεται με την ολοκλήρωση της παράδοσης των S-400 στην Τουρκία - και αναλόγως με την αντίδραση των ΗΠΑ - η Άγκυρα να αυξήσει την ένταση και οι προκλήσεις σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο να αναβαθμιστούν σημαντικά, καθώς οι S-400 θεωρούνται πλεονέκτημα.

Από το Αιγαίο θα περάσουν οι πύραυλοι του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 της Τουρκίας σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του τουρκικού καναλιού TRT HABER. H μεταφορά τους θα γίνει με ειδικά πλοία. Ήδη, επτά ρωσικά αεροσκάφη έχουν μεταφέρει στη γείτονα 16 εκτοξευτές, ραντάρ και το κέντρο διοίκησης.

Η παράδοση των S-400 γίνεται στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ρωσία. Όλα θα παραδοθούν σε τρεις παρτίδες. Η πρώτη και δεύτερη παρτίδα του αντιαεροπορικού συστήματος συμφωνήθηκε να παραδοθούν με αεροσκάφη. Όμως λόγω ρίσκου, τα πιο ακριβά και ευαίσθητα κομμάτια, τα οποία είναι οι πύραυλοι, θα μεταφερθούν και θα παραδοθούν δια θαλάσσης.

Nέο φορτίο του υπερσύγχρονου αντιαεροπορικού συστήματος έστειλε εξάλλου την Kυριακή η Ρωσία σε μια βάση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στην πρωτεύουσα, Άγκυρα. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πότε το αντιαεροπορικό σύστημα θα εγκατασταθεί και πότε θα είναι επιχειρησιακό.

Η Ουάσινγκτον αναμένεται να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα για την παραλαβή των S-400 τις αμέσως επόμενες μέρες.

https://www.youtube.com/watch?v=FZFllL5gvzg

https://www.youtube.com/watch?v=HOVOgv3bFJ8

https://twitter.com/tcsavunma/status/1150654001177911296

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ