Κόσμος

Μαζική ανάκληση εφεδρειών στην τουρκική ΠΑ - Προετοιμάζονται για στρατιωτικές επιχειρήσεις; - Πρωτόγνωρη ενέργεια από την Άγκυρα

Σχέδιο που «μυρίζει» σαφώς μελλοντικές εξελίξεις στην περιοχή μας, φέρεται να υλοποιεί μυστικά το τουρκικό καθεστώς του Ερντογάν, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο στον οποίο «διέρρευσε» η μαζική ανάκληση εκατοντάδων Τούρκων πιλότων στην ενεργό υπηρεσία.

Πρόκειται για πρωτόγνωρη ενέργεια η οποία «διαβάζεται» από αμυντικούς αναλυτές, ως πιθανές προετοιμασίες για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή μας (Αιγαίο- Α.Μεσόγειο), αλλά πιθανότατα και σε Ιράκ και Λιβύη.     

«Η τουρκική πολεμική αεροπορία έστειλε επιστολή σε όλους τους πρώην πιλότους που είχαν υπηρετήσει για 21 έτη.

Στο παρελθόν, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TAF) είχαν υποχρεωτική παραμονή ενός πιλότου στην ενεργό δράση τα 15 χρόνια. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, η περίοδος αυτή αυξήθηκε σε 21 χρόνια με νομοθετικό διάταγμα, αλλά τώρα όλα φαίνεται να ξαναλλάζουν.

Σύμφωνα με το διάταγμα, η κλήση των καλούμενων πιλότων δεν είναι προαιρετική, και όλοι οι πιλότοι υποχρεούνται να παρουσιαστούν (στις κατά τόπους πτέρυγες μάχης που τους ορίζει με σαφήνεια η επιστολή).

Οι άδειες ασκήσεως επαγγέλματος πιλότου στην πολιτική αεροπορία θα ακυρωθούν και δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχουν επίσης και άλλου τύπου αξιωματικοί που καλούνται με επιστολή υπογεγραμμένη από το τουρκικό ΥΠΑΜ.

Για παράδειγμα, εάν ένας Τούρκος πιλότος παντρεύονταν γυναίκα με ξένη εθνικότητα το 1995, σύμφωνα με τους νόμους εκείνης της εποχής, απολύονταν από την πολεμική αεροπορία και τον στρατό, τώρα κλήθηκαν και αυτοί οι αξιωματικοί να υπηρετήσουν.

Επίσης όλοι οι πιλότοι που είχαν υπηρεσία 24 χρόνων καλούνται και αυτοί στην άμυνα της πατρίδας. Σκεφτείτε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν υπάρχουν πιλότοι στην Πολεμική Αεροπορία για να πετάξουν τα πολεμικά μας αεροσκάφη», καταλήγει το τουρκικό άρθρο.

Πρόκειται σαφώς και μία άκρως ύποπτη και σοβαρότατη εξέλιξη η οποία δείχνει πρόθεση οργάνωσης της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ώστε αυτή να κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή μας.

Δεν θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο στο θέμα, το οποίο αν και εφόσον επιβεβαιώσει και η ελληνική στρατιωτική ηγεσία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της, θα έχει ως απάντηση σειρά μέτρων από την πλευρά μας, για όλα τα ενδεχόμενα δράσης των Τούρκων κυρίως έναντι της Ελλάδος.

Οι απαιτήσεις της Άγκυρας για υφαρπαγή υδρογονανθράκων και ΑΟΖ που θα εφάπτεται με αυτή της Λιβύης, αλλά και τα σχέδια στην Κύπρο, μας δίνουν εύγλωττα το μέτρο των πιθανών προκλήσεων που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα στην περιοχή μας.

Τα τουρκικά αεροσκάφη προκαλούν συνεχώς και το τελευταίο διάστημα έχουμε κλιμάκωση των παραβιάσεων τόσο σε αριθμό όσο και σε ποιότητα.

Η ελληνική πλευρά ανταποκρίνεται με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της διαφύλαξης των ελληνικών θαλάσσιων και εναερίων συνόρων, και αυτό οφείλουμε να το στηρίξουμε.

Άλλωστε είναι γνωστή η προ ετών φερόμενη στα ελληνικά ΜΜΕ «ισραηλινή εκτίμηση» για την δύναμη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, η οποία σύμφωνα με Ισραηλινούς ανωτάτους αξιωματικούς μπορεί να εξαφανίσει την τουρκική δύναμη σε λίγες ημέρες.

Το Οπλοστάσιο της ελληνικής  Πολεμικής Αεροπορίας:

Μαχητικά αεροσκάφη 

F-16C/D Blk30, 50 Fighting Falcon

F-16C/D Blk52+ Fighting Falcon

F-16C/D Blk52+adv Fighting Falcon

Mirage 2000E/BGM

Mirage 2000-5

F-4E Phantom II

Υποστήριξης

C-130H/B Hercules

C-27J Spartan

EMB-145H AEW&C

EMB-135

Gulfstream V

P-3B Orion

Πυροσβεστικά

CL-215

CL-415

PZL

Εκπαιδευτικά

T-41D

T-6A Texan II

T-2E Buckeye

Ελικόπτερα

AS-332C1 Super Puma

A-109E Power

B-212

AB-205

Όπλα

Αέρος – Αέρος

AIM-9 J

AIM-9 P4

ΑΙΜ-9 L/I, L/I-1, M

ΑΙΜ-120 B, C-5, C-7 ΑΜRΑΑΜ

AIM-2000 IRIS-T

MAGIC-ΙΙ

ΜICA EM

MICA IIR

Αέρος – Εδάφους

AFDS

CBU 58 & 71

Βόμβες Γενικής Χρήσης

GBU-50 EP II

GBU-24 PW III

AGM-65 A/B

AGM-65 G

AGM-88 HARM

AGM-154 JSOW

ΑΜ-39 EXOCET

BLU-109/B

GBU-8Α/Β HOBOS

GBU-10-12-16

GBU-31 JDAM

MK-20 ROCKEYE

Βόμβα Mk 36 Destructor

SCALP-EG

Αντιαεροπορικά Συστήματα

PATRIOT

S-300 PMU1

ΒΕΛΟΣ

Crotale NG/GR

TOR M1

Stinger

Άρτεμις 30

Rheinmetall

https://youtu.be/rpnYsA-cjn4?t=49

https://youtu.be/MQMJPuG3l6I?t=18

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...