Υγεία

Διάρροια: Οκτώ πιθανές αιτίες

Η διάρροια είναι η αφόδευση υδαρών ή μαλακών κενώσεων, που γίνεται σε αυξημένη συχνότητα.

Η διάρροια αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, που ειδικά τώρα το καλοκαίρι με την κατανάλωση τροφών αμφιβόλου ποιότητας στις διακοπές, μπορεί να συμβεί στον κάθε ένα.

Ορισμένα από τα συμπτώματα της διάρροιας είναι το κοιλιακό άλγος, ο υψηλός πυρετός, το αίμα στα κόπρανα, η ναυτία, το φούσκωμα και η επιτακτική ανάγκη για άμεση αφόδευση.

Δείτε  8 αιτίες που οδηγούν σε διάρροια.

Τεχνητά γλυκαντικά, όπως είναι η σορβιτόλη και η μαννιτόλη, τα οποία βρίσκονται σε τσίχλες και άλλα προϊόντα χωρίς ζάχαρη.Μετά από χειρουργικές επεμβάσεις στην κοιλιά ή αφαίρεση της χολής μπορεί να προκληθεί διάρροια.

Λοίμωξη από παθογόνους οργανισμούς, παράσιτα ή βακτήρια τα οποία εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της τροφής ή του νερού.

Όσοι έχουν δυσανεξία στην λακτόζη, είναι πιθανό να εκδηλώσουν διάρροια μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η φρουκτόζη, είναι μια φυσική γλυκαντική ουσία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Η κατανάλωσή της από άτομα που έχουν δυσανεξία σε αυτή, μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια.

Η διάρροια μπορεί να είναι αποτέλεσμα λοίμωξης από κάποιον ιό, όπως είναι για παράδειγμα ο νοροϊός, ο οποίος αποτελεί το συχνότερο αίτιο εμφάνισης ιογενούς γαστρεντερίτιδας.

Η λήψη αντιβιοτικών φαρμάκων, εφόσον γίνεται σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί να διαταράξει την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου και να προκληθεί διάρροια.

Οι χρόνιες παθήσεις του πεπτικού συστήματος, όπως είναι η νόσος του Crohn, η ελκώδης κολίτιδα, η κοιλιοκάκη, και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου μπορεί να προκαλέσουν διάρροια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...