Κόσμος

Βρετανία: Τρίτο πολεμικό πλοίο στέλνει στον Περσικό Κόλπο-Τεταμένη η κατάσταση

Ανεξάρτητη είναι η απόφαση της αποστολής και τρίτου πολεμικού πλοίου στον Περσικό Κόλπο με τις τρέχουσες εξελίξεις στο Ιράν, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη. 

 

Τρίτο πολεμικό πλοίο στον Περσικό Κόλπο αποστέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις στο Ιράν.

«Αυτές οι μακρόπνοες κινήσεις δεν αποτελούν κλιμάκωση της στάσης του Ηνωμένου Βασιλείου στην περιοχή», τόνισε το υπουργείο, κάνοντας λόγο για κινήσεις ρουτίνας.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η φρεγάτα HMS Kent θα αναπτυχθεί στην περιοχή αργότερα μέσα στο έτος.

Η ένταση μεταξύ Ιράν και Ηνωμένου Βασιλείου κλιμακώθηκε τον Ιούλιο, όταν το Βασιλικό Ναυτικό και οι αρχές του Γιβραλτάρ κατάσχεσαν ιρανικό τάνκερ, ισχυριζόμενοι ότι μετέφερε παράνομα πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της ΕΕ.

Αργότερα, το Λονδίνο δήλωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προσπάθησε να «εκτρέψει» την πορεία βρετανικού δεξαμενόπλοιο από τα διεθνή σε ιρανικά ύδατα στον Περσικό Κόλπο.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, καταδίκασε την απόφαση του Λονδίνου να αποστείλει στρατιωτική συνοδεία στο δεξαμενόπλοιο, δηλώνοντας ότι οι προηγούμενες ενέργειες του Ηνωμένου Βασιλείου έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Τη Δευτέρα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει ανάλογα στην πρόσφατη κατάσχεση του ιρανικού τάνκερ από τις βρετανικές αρχές στο Γιβραλτάρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...