Πολιτική

Από ήττα σε ήττα η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Που βγήκε δεύτερη και «καταϊδρωμένη»

Δεν είναι μόνο τα περιορισμένα ποσοστά που έλαβε στις εθνικές εκλογές, συρρικνωμένα σε σχέση με εκείνα των ευρωεκλογών, ούτε το γεγονός ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης κατάφερε να την περάσει στη στροφή εξασφαλίζοντας την κοινοβουλευτική του παρουσία.

Το χειρότερο ίσως για την Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν η εκλογή του Κώστα Τασούλα ως προέδρου της Βουλής. Και αυτό γιατί επί της ουσίας ο νέος πια πρόεδρος κατάφερε να εξασφαλίσει την στήριξη όλου του σώματος μιας και η παρουσία απλά του ΚΚΕ δεν υπολογίζεται καν. Ο Περισσός ανέκαθεν τηρούσε αυτή τη στάση χωρίς ουσιαστικό λόγο απλά επειδή είναι αντισυστημικός!

Έτσι ο Κώστας Τασούλας συγκέντρωσε 283 ψήφους κλέβοντας το ρεκόρ από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είχε εκλεγεί με 235 ψήφους με δεδομένο πως τότε στη Βουλή ήταν και η Χρυσή Αυγή.

Για την ιστορία μεγάλος χαμένος υπήρξε ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος εκλέχθηκε το φθινόπωρο του 2015 μετά το 3ο Μνημόνιο και έλαβε μόλις 181 ψήφους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...