Αρχείο

Ιδού γιατί οι ΗΠΑ "τρέμουν" τους S-400: Τα ραντάρ θα "βλέπουν" από την Κριμαία έως το Σουέζ - Ρωσικός "μανδύας" στις πιο κρίσιμες περιοχές

ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΜΠΡΕΛΑ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ    

Η σφοδρή αμερικανική αντίδραση κατά της Άγκυρας για τους πυραύλους S-400 δεν αφορά κάτι αποσπασματικό που έχει σχέση μόνο με την Τουρκία, αλλά εντάσσεται σε ένα γενικότερο ρωσικό σχέδιο, που αφορά τον επιχειρησιακό έλεγχο μέσω των πυραύλων αυτών, μιας τεράστιας περιοχής που ξεκινά από την Κριμαία, την Μαύρη Θάλασσα, τα Στενά και το Αιγαίο για να καταλήξει στο Ισραήλ και το Σουέζ.

https://twitter.com/R7_Mdog/status/1139636337731129344

Τέσσερις ρωσικής κατασκευής συστοιχίες S-400 θα παραδοθούν στο τουρκικό στρατό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα ρωσικό πυραυλικό σύστημα, του οποίου οι πηγαίοι κωδικοί ως δικλείδες ασφαλείας θα μείνουν σε ρωσικά χέρια, ενώ Μόσχα και Άγκυρα κινούνται εδώ και καιρό στην λογική της ευαρασιατικής αμυντικής ένωσης, προκαλώντας οργή στην δύση.

Σε τουρκικά κοινωνικά δίκτυα εμφανίστηκαν χθες χάρτες εμβέλειας των «τουρκικών» S-400. Αυτοί οι χάρτες αφορούν εμβέλειες εμπλοκής των ραντάρ (ανίχνευσης 91N6 Bigbird) εύρους 600 χλμ. τα οποία σε συνδυασμό με τους πυραύλους 40N6, με εμβέλεια 400 χλμ, καθιστούν τα συστήματα αυτά αυτόματα, στρατηγικά όπλα υπεροχής σε όποιον τα ελέγχει.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα δορυφορικές εικόνες των συστημάτων αντι-αεροπορικής άμυνας S-400 που έχουν εγκατασταθεί στην Κριμαία.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, η Ρωσία πραγματοποίησε μεγάλες μετακινήσεις και έργα στην Κριμαία, με την κατασκευή στρατιωτικών αεροδρομίων, στρατιωτικών λιμένων, με την μεταφορά τεθωρακισμένων, μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών.

Η σημαντικότερη από αυτές τις κινήσεις αφορούσε όμως τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400, με τα οποία ελέγχεται ολόκληρη η Μαύρη Θάλασσα μέχρι τα Στενά του Βοσπόρου.

Σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες, η Ρωσία έχει εγκαταστήσει 5 συστοιχίες πυραύλων τύπου S-400 στην Κριμαία. Επιπλέον, τα συστήματα αυτά από την Κριμαία αποτελούν απειλή για τη Μαύρη Θάλασσα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ευρώπη.

Αυτός λοιπόν ο «μανδύας» που έχει απλωθεί σε δύο σημαντικές θαλάσσιες περιοχές όπως η Μαύρη Θάλασσα και η Α.Μεσόγειο, θα ελέγχεται από την στεριά από τους ρωσικούς πυραύλους, και ως αντίπαλο δέος ορίζονται μόνο οι αμερικανικές μονάδες επιφανείας του 6ου στόλου που διαθέτουν σύστημα AEGIS, αλλά και αυτές δεν μπορούν να ευρίσκονται μόνιμα στην περιοχή.

Ρωσία και Τουρκία ετοιμάζονται να ελέγξουν ενεργειακά αυτές τις περιοχές και με την βοήθεια του turk stream να διοχετεύσουν φυσικό αέριο στην ΕΕ, ενώ η στρατιωτική σημασία των συστημάτων αυτών άπτεται και της σφαίρας της γεωπολιτικής.

"Η Τουρκία προσκαλεί την ίδια της την καταστροφή με τη συνεργασία της με τη Ρωσία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Έρικ Παχόν.

"Όταν δέχομαι πρόσκληση μέσω email από έναν Νιγηριανό πρίγκιπα, δεν την ανοίγω. Σωστά; Δεν κάνετε ακριβώς το ίδιο πράγμα με την πρόσκληση σας στο πιο εξελιγμένο κομμάτι της ρωσικής τεχνολογίας;» ερωτά τους Τούρκους ο κ. Παχόν σε μια εκδήλωση οργής για τις κινήσεις τους.

Θα επιτρέψουν λοιπόν μετά και από αυτές τις δηλώσεις οι ΗΠΑ, την παράδοση των πυραύλων S-400 στην Τουρκία, οι οποίοι θα απειλούν εκτός όλων των άλλων και το Ισραήλ φτάνοντας με την  εμβέλεια τους μέχρι το Σουέζ;

Δεν νομίζουμε σε καμία απολύτως περίπτωση, διότι διακυβέυονται πολύ μεγαλύτερα συμφέροντα από μια πλειάδα χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Γαλλία αλλά και ενεργειακών κολοσσών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ