Υγεία

Όταν το διαβάσετε θα κόψετε το μπέικον «μαχαίρι»

Κίνδυνος θάνατος για την υγεία σου!

Δεν είναι μυστικό πως το μπέικον κάνει κακό στην υγεία μας, όμως, σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη από αυτή που νομίζαμε. Όπως έκανε γνωστό το BBC, ακόμα και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες καρκίνου του εντέρου.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μελέτησαν δείγματα σχεδόν μισού εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα σε διάστημα έξι χρόνων. Τα αποτελέσματα, έδειξαν αυτό που κάθε λάτρης του μπέικον, φοβόταν. Αν καταναλώνεις μπέικον, ο κίνδυνος να εμφανιστεί καρκίνος του εντέρου, ανεβαίνει κατά 20%.

Σημαντικό ρόλο στην κακή αυτή εξέλιξη, έχουν τα χημικά που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή κρεάτων όπως hot dogs, σαλάμι και φυσικά το μπέικον. Όμως, δεν είναι όλα τα κόκκινα κρέατα βλαβερά, αφού μας προσφέρουν βιταμίνες, σίδηρο και άλλες ουσίες που ο οργανισμός μας χρειάζεται.

Προσοχή, λοιπόν, με το μπέικον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...