Πολιτική

Σε προεκλογικό παραλήρημα ο Τσίπρας: "Τάζει" πολιτικό γάμο για ομόφυλα ζευγάρια & χιλιάδες προσλήψεις - Η απόλυτη ισοπέδωση της ηθικής


Στο χώρο του αιθρίου του Μεγάρου Μουσικής μιλά ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη κυβερνητική τετραετία την οποία διεκδικεί και στόχος του προφανώς είναι η εξαθλίωση κάθε ίχνους ηθικής από την ελληνική κοινωνία.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και είχε λάβει την άδεια του Προκόπη Παυλόπουλου για την κήρυξη των πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Μία από τις εξαγγελίες που ξεχώρισαν και σίγουρα θα προκαλέσαν σφοδρές αντιδράσεις, ήταν ο πολιτικός γάμος για ομόφυλα ζευγάρια.

Σε tweet πριν την έναρξη της ομιλίας του, Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού πίστεψε ότι μπορούμε και δικαιούμαστε να σχεδιάζουμε ελεύθεροι ένα καλύτερο μέλλον. Χάρη στη δική του επιμονή κάναμε το όραμα πράξη και την ελπίδα πραγματικότητα αναφέρει ο πρωθυπουργός».

https://twitter.com/atsipras/status/1138142179010994176

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftsiprasalexis%2Fvideos%2F393713464573947%2F&show_text=0&width=560

Δέσμευση για περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και άλλο 7,5% το 2021, για να σβήσει, όπως είπε, οριστικά και το τελευταίο αποτύπωμα της κρίσης που γονάτισε τους εργαζόμενους αυτής της χώρας.

Δέσμευση για 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία

Ο κ. Τσίπρας ανέλαβε και μια σειρά άλλων δεσμεύσεων, όπως:

– 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία, με ταυτόχρονη αύξηση των δαπανών στο 6% και στο 5% του ΑΕΠ αντίστοιχα.

– Ολα τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

-Την αύξηση στο 32% των ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) στο συνολικό ενεργειακό μίγμα και την ενεργειακή εξοικονόμηση κατά 32,5% ως το 2030

-Τον διπλασιασμό των άμεσων ξένων επενδύσεων και αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ.

-Μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις στο 50%

-Μείωση του πρώτου κλιμακίου της φορολογίας εισοδήματος στο 20%

-Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα ως 20.000 ευρώ.

Τζανακόπουλος: Ή θα κάνουμε το αποφασιστικό βήμα προς τα μπρος ή θα γυρίσουμε σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν

«Στις 7 Ιουλίου, το δίλημμα ενώπιον όλων μας είναι σαφές. Ή θα κάνουμε το αποφασιστικό βήμα προς τα μπρος. Ή θα γυρίσουμε πίσω στα χέρια αυτών που μας χρεοκόπησαν», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προλογίζοντας την εκδήλωση παρουσίασης.

«Ο λόγος πλέον ανήκει στους πολίτες», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος από το αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, δεδομένου ότι αυτό το σχέδιο «τίθεται από απόψε στην κρίση κάθε Έλληνα πολίτη, κάθε νέας και νέου, κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου, κάθε επαγγελματία, κάθε συνταξιούχου, κάθε ανθρώπου που θέλει να πάει η χώρα μπροστά».

Είπε ότι η παρουσία στην αποψινή εκδήλωση αποδεικνύει το ξεχωριστό ενδιαφέρον που έχει η εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου, «ενδιαφέρον που αφορά την ίδια τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών την επόμενη μέρα αλλά και για τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «η χώρα μας έχει πλέον βγει από τη συνθήκη των μνημονίων χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού» και πως «»πλέον το μέλλον της χώρας εξαρτάται κυρίαρχα από τη βούληση των πολιτών», ότι «οι βαθμοί ελευθερίας στην άσκηση πολιτικής έχουν πλέον αυξηθεί και οι μνημονιακοί καταναγκασμοί αποτελούν πλέον παρελθόν» και πως «όλα τώρα εξαρτώνται από τα προγράμματα και τις πολιτικές επιλογές των κομμάτων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...