Ρωσία

Ρωσικό Su-27 αναχαίτισε δύο αεροσκάφη, ένα σουηδικό και ένα αμερικανικό πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

Το ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε δύο αναγνωριστικά αεροσκάφη, το ένα αμερικανικό και το άλλο σουηδικό.

Το μαχητικό της Ρωσίας Su-27 έσπευσε να αναχαιτίσει δύο αεροσκάφη αναγνώρισης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων που προσέγγισαν τα ρωσικά σύνορα στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, την Τρίτη.

«Στις 10 Ιουνίου, δύο εναέριοι στόχοι που πλησίασαν τα ρωσικά κρατικά σύνορα καταγράφηκαν στα ουδέτερα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας. Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού προσέγγισε τους εναέριους στόχους σε ασφαλή απόσταση και τα αναγνώρισε ως εξής: Το ένα είναι αναγνωριστικό «RC-135» ως τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ «RC-135 αναγνωριστικά αεροσκάφη και τα Σουηδικά Ένοπλες Δυνάμεις» Γκουλφ αεροσκάφη αναγνώρισης », δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα το υπουργείο, το Su-27 συμμορφώνεται με τους διεθνείς κανονισμούς της χρήσης του εναέριου χώρου και ακολουθεί τις διαδικασίες ασφαλείας.

Τον περασμένο χρόνο οι Ρώσοι κατέγραψαν περίπου 3.000 ξένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.000 αεροπλάνων κατασκοπείας, που πετούσαν κοντά στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Ρωσίας.

Η Μόσχα έχει καταδικάσει επανειλημμένα την ξένη στρατιωτική συγκέντρωση κοντά στα σύνορα της χώρας, προειδοποιώντας ότι οι επιθετικές κινήσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν κλιμάκωση σε μια πλήρη στρατιωτική αντιπαράθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ