Κόσμος

"Άνεμοι" πολέμου στη Β.Συρία: Η Τουρκία μετέφερε μονάδες ειδικών δυνάμεων στα συριακά σύνορα - "Ζεσταίνεται" επίθεση κατά των Σύριων

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥΡΚΩΝ-ΣΥΡΩΝ ΕΝΩ «ΒΡΑΖΕΙ» Η Α.ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Πολύ κοντά σε πιθανή σύρραξη Σύρων και Τούρκων είμαστε εδώ και μερικές ώρες σε μια αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων του πολέμου από την Α.Μεσόγειο, στην Συρία.   

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει μονάδες ειδικών δυνάμεων (μέσα σε αυτές και την περιβόητη μονάδα Bordo Bereli), μαζί με στρατιωτικό εξοπλισμό στα σύνορα με τη Συρία, έτοιμες να κάνουν το επόμενο βήμα που θα είναι η εισβολή και η επίθεση κατά των συριακών επίλεκτων δυνάμεων.

Το παράλογο των Τούρκων είναι ότι παρουσιάζουν την όλη αυτή κίνηση ως «ενίσχυση» των τουρκικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ, αλλά δεν μας εξηγούν πόσο εύκολα ή αναίμακτα, όλες αυτές οι τουρκικές μονάδες θα διέλθουν ανάμεσα από τις συριακές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει την συγκεκριμένη πόλη θέλοντας να εξοντώσουν τους τζιχαντιστές που έχουν απομείνει σε αυτή, μετά από την σαφή εντολή του Άσαντ.

Επισημαίνουμε ότι οι Σύροι δεν είναι μόνο εμπειροπόλεμοι αλλά και μπαρουτοκαπνισμένοι και έτοιμοι για όλα στην κυριολεξία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, φάλαγγες τεθωρακισμένων οχημάτων και ομάδων των ειδικών δυνάμεων έφτασαν στις επαρχίες Reyhanlı και Kırıkhan στην επαρχία Hatay κοντά στα σύνορα, έτοιμες να διέλθουν τον «ρουβίκωνα», μόνο που δεν μας λένε οι Τούρκοι αν πήραν άδεια από ΗΠΑ και Ρωσία για αυτό.

Το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του θα υλοποιήσουν μια «αποτελεσματική επίθεση» κατά των θέσεων του εθνικού στρατού της Συρίας, που ελέγχεται από τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΑΜ, ο συριακός στρατός χρησιμοποιεί την τωρινή θέση του γύρω από την πόλη Ιντλίμπ για να βομβαρδίζει τα τουρκικά σημεία παρατήρησης στη βορειοδυτική Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι μια ημέρα πριν σκοτωθεί ένας Τούρκος στρατιώτης μετά το βομβαρδισμό τουρκικού παρατηρητηρίου από το συριακό πυροβολικό στο νότιο Ιντλίμπ, τρεις ακόμα στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Ο ίδιος ο Ερντογάν έδωσε άλλωστε το στίγμα των προθέσεων του, μετά την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ περί «τιμωρίας» των ενόχων.

Οι Τούρκοι, για να θυμηθούμε και λίγο ιστορία έπραξαν στην Συρία αυτό ακριβώς που είχαν πράξει οι Βούλγαροι στην Μακεδονία το 1941, όταν εισέβαλαν σε αυτήν μετά τους Γερμανούς Ναζί,  και ξεκίνησαν να αλλάζουν την εθνολογική σύνθεση της, με σκοπό να την προσαρτήσουν.

Έτσι και οι Τούρκοι, εισέβαλαν χωρίς άδεια, σε μια συριακή επαρχία, λες και δεν υπάρχει νόμιμη κυβέρνηση, και ξεκίνησαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, και αφορά την εθνολογική αλλοίωση των Σύρων κατοίκων με Τουρκμένους, ζητώντας τώρα παράλληλα και τα «ρέστα» από τον συριακό στρατό.

Πρόκειται για μια νοοτροπία που ανάγεται από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η οποία στοιχειώνει και τους σημερινούς Τούρκους να πράττουν τα ίδια με τους προγόνους τους. Μόνο που η εποχή των αυτοκρατοριών έχει παρέλθει οριστικά και όλα θα αλλάξουν πολύ σύντομα.

Περίπου τρία εκατομμύρια πολίτες ζουν στην επαρχία του Ιντλίμπ, η οποία παραμένει το τελευταίο οχυρό της ένοπλης αντιπολίτευσης και των τζιχαντσιστών στην Συρία. Η περιοχή ελέγχεται κυρίως από την οργάνωση Hayat Tahrir al-Sham που ανήκει στην Αλ Κάιντα.

https://youtu.be/uZjF2QCNXHo?t=3

https://youtu.be/mcvY305IVNE?t=73

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...