Εθνικά θέματα

Εκτάκτως στον Έβρο ο A/ΓΕΣ Καμπάς: Σε αυξημένη ετοιμότητα οι μεραρχίες Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης

Στο κόκκινο βρίσκεται η Τουρκική προκλητικότητα, σε Αιγαίο-Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ σήμερα αναμένονται να βγουν ειδήσεις από την Άγκυρα, καθώς ο Ρ. Τ. Ερντογάν συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

“Στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανένα βήμα που δεν θα λαμβάνει υπόψη το δίκαιο και τα δικαιώματα της Τουρκίας. Σε αυτό το θέμα όλες οι επιλογές θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο τραπέζι μας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του χθες το βράδυ σε συγκέντρωσή των βουλευτών του κόμματός του με τη συμμετοχή και Υπουργών της κυβέρνησής του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο για τους υδρογονάνθρακες δεν μπορούμε να τη δούμε ξεχωριστά από τις οικονομικές παγίδες που στήνονται ενάντια στην χώρα μας”.

Οι κινήσεις της Άγκυρας έχουν σημάνει συναγερμό στις ΕΔ και όπως αναφέρει το kranosgr, o Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς μεταβαίνει εκτάκτως στον Έβρο, για επιχειρησιακούς λόγους.

Οι δύο μεραρχίες του Διδυμοτείχου και της Αλεξανδρούπολης, με τις υφιστάμενες Ταξιαρχίες και τα Συντάγματα, βρίσκονται σε ετοιμότητα, αυξανόμενη συνεχώς.

Σε εγρήγορση βρίσκεται και το ΠΝ, με κοντά εξήντα ναυτικές μονάδες- επιφανείας και υποβρυχίων να έχουν βγει στο Αιγαίο στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα. Ταυτόχρονα 18 αεροσκάφη της ΠΑ απογειώθηκαν από διαφορετικές μονάδες (16 F-16 & 2 Mirage 2000-5) για την αναχαίτιση των 12 μαχητικών της Τουρκίας αλλά και για τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Μπορεί η Τουρκία να προκαλεί τον Ελληνισμό, όμως οι φύλακες του Έθνους δείχνουν πως όποτε και εάν χρειαστεί θα απαντήσουν στην Τουρκία.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι ακόμη μια επίλεκτη άσκηση, με την επωνυμία «Ωρίων».

Πρόκειται κυρίως για εκπαίδευση τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων όπου μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο και συνδυαστικά με την «Καταιγίδα» που φουρτούνιασε το Αιγαίο, με αερόστρωμνο Zubr του Πολεμικού Ναυτικού, δόθηκε εντολή στα λεγόμενα και «φαντάσματα του Αιγαίου» την Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών να εγκαταλείψει την βάση της με πλήρη φόρτο και υλικά.

Η μεταφορά της έγινε με το ταχύ μέσo του Πολεμικού Ναυτικού και πριν ξημερώσει- όπως άλλωστε προβλέπει και συγκεκριμένο σχέδιο- οι βάρκες με τους βατραχανθρώπους της μονάδας που ιδρύθηκε αμέσως μετά την κρίση των Ιμίων και από τότε εξειδικεύεται στις ανακαταλήψεις των βραχονησίδων, προχώρησε σ’ αυτό που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Σύμφωνα με πληροφορίες σε παραπλήσια νησίδα ήταν βατραχάνθρωποι από Ειδικό Τάγμα Εθνοφυλακής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ