Πατριαρχεία

Βόμβα! Διαλύεται η νέα ουκρανική εκκλησία-Ο Φιλάρετος στις 20 Ιουνίου της δίνει την χαριστική βολή

Κι ενώ η Ελλαδική Εκκλησία περιέργως έχει ακολουθήσει την οδό της αναγνώρισης της νέας ουκρανικής εκκλησιαστικής δομής, τα πράγματα στο Κίεβο αναφορικά με το υπάρχον "σχίσμα" μεταξύ Επιφάνιου και Φιλάρετου χειροτερεύουν καθιστώντας αμφίβολη την συνέχεια του νέου εκκλησιαστικού εγχειρήματος το οποίο επέβαλαν βιαστικά Βαρθολομαίος και Ποροσένκο.

Ο Φιλάρετος, ο «Πατριάρχης» του «Πατριαρχείου Κιέβου» και ο «Επίτιμος Πατριάρχης» της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» (OCU), σε σημερινό φόρουμ "Για την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία! Για το Πατριαρχείο Κιέβου", ανακοίνωσε ότι ένα τοπικό συμβούλιο του "Πατριαρχείου Κιέβου" θα πραγματοποιηθεί, στις 20 Ιουνίου.

Αν και υποτίθεται πως μετά την Σύνοδο ενοποίησης της 15ης Δεκεμβρίου το "Πατριαρχείο Κιέβου" έπαψε να υφίσταται και ενώθηκε στην νέα εκκλησία ο Φιλάρετος σκοπεύει λοιπόν να το αποκαταστήσει πλήρως!

Και το ερώτημα είναι τι θα κάνει τώρα το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως που βιάστηκε τόσο επιπόλαια να αναιρέσει το ανάθεμα εκ του Πατριαρχείου Μόσχας  στον Φιλάρετο, ισχυριζόμενο ότι η κύρωση του είχε επιβληθεί αδίκως, αν και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε προηγουμένως αναγνωρίσει το ανάθεμα.

"Συγκαλούμε ένα Τοπικό Συμβούλιο που δεν θα εγκρίνει την απόφαση  του συμβουλίου στις 15 Δεκεμβρίου 2018. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωτικό για εμάς. Θα δείξουμε έτσι ότι το Πατριαρχείο Κιέβου υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Συγκαλούμε το συμβούλιο στις 20 Ιουνίου ", δήλωσε ο Φίλαρετος κατά τη διάρκεια του σημερινού φόρουμ, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα τοπικό συμβούλιο του "Πατριαρχείου Κιέβου" και όχι για το OCU, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Επιφάνιο Dumenko.

"Δεν υπήρξε τοπικό συμβούλιο του Πατριαρχείου Κιέβου στις 15 Δεκεμβρίου, αλλά μια συλλογή υπογραφών σύμφωνα με την απόφαση του τοπικού συμβουλίου. Θα απορρίψουμε αυτό το ψήφισμα στο Τοπικό Συμβούλιο και θα είναι άκυρο για μας ", εξηγεί ο Φιλάρετος.

Ο Φιλάρετος επανέλαβε ότι ο Τόμος αυτοκεφαλίας έφερε την OCU εξαρτημένη από την Κωνσταντινούπολη με σημαντικούς τρόπους. "Δεν δεχόμαστε αυτόν τον Τόμο ... Αν είχαμε γνωρίσει το περιεχόμενο, δεν θα είχαμε ψηφίσει για αυτοκεφαλία στις 15 Δεκεμβρίου, επειδή δεν χρειάζεται να πάμε από μια εξάρτηση σε άλλη" αναφέρει.

«Το Πατριαρχείο της Μόσχας εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Μόσχας, το OCU υπηρετεί τους Έλληνες και ποιος θα υπηρετήσει την Ουκρανία;» ρώτησε ο Φιλάρετος βάζοντας βόμβα πλέον στα θεμέλια της νέας Εκκλησίας!

"Ο Επιφάνιος είναι υπάλληλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο ίδιος χιεροτόνησε έναν Έλληνα επίσκοπο να παρακολουθεί και να διαβιβάζει πληροφορίες στον Οικουμενικό Πατριάρχη, να του διαβιβάζει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει ", ανέφερε ο Φιλάρετος, αναφερόμενος στον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο (Δημητρίου), πρώην της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...