Κόσμος

Αυτόνομος τράκτορας «πιάνει δουλειά» σε λιμάνι - Δείτε πως λειτουργεί (βίντεο)

Πριν από περίπου 10 μήνες ο κλάδος φορτηγών της Volvo (Volvo Trucks) παρουσίασε τον πρώτο αυτόνομο τράκτορά της, ο οποίος φυσικά είναι και ηλεκτρικός. Η απόδοσή του κυμαίνεται από τους 177 ίππους του συνόλου πρόωσης που χρησιμοποιείται στο εισαγωγικό FL με τον ένα ηλεκτροκινητήρα μέχρι τους 503 του κορυφαίου FE με τους δύο ηλεκτροκινητήρες.

https://youtu.be/CMREUiQZSIs

Για τη χρήση του Vera στην καθημερινότητα των μεταφορών η Volvo θα συνεργαστεί με την εταιρεία DFDS, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των οχηματαγωγών πλοίων και των logistics.

Έτσι ένα αριθμός από Vera θα κινείται με ταχύτητες έως και 40 χλμ./ ώρα μετακινώντας κοντέινερ κατά κύριο λόγο σε κλειστό χώρο αλλά και σε δημόσιους δρόμους για πολύ μικρές αποστάσεις, όπως γράφει ο Γιάννης Σκουφής στο carzine.gr.

Για τον έλεγχό τους θα υπάρχει στο χώρο και ένας πύργος ελέγχου, όπως ήταν ευθύς εξαρχής τα πλάνα της σουηδικής μάρκας. Ο τελικός στόχος είναοι φυσικά η επέκταση των αυτόνομων μεταφορών, καθώς θα επιφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα πέρα από τη μείωσης των εκπομπών ρύπων αλλά και το θορύβου σε περιοχές στις οποίες αναπτύσσονται τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...