Εθνικά θέματα

Έριξαν «βόμβες» Αποστολάκης-Καμπάς: «Εργαλείο της Ρωσίας η Άγκυρα» - «Με κυνηγάνε οι Τούρκοι, είναι θρασύδειλοι»


“Η Ρωσία χρησιμοποιεί την Τουρκία ως εργαλείο”, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα, το οποίο προκάλεσε κρίση στις τουρκοαμερικανικές σχέσεις.

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον, ο Έλληνας υπουργός είπε ότι έθεσε στις επαφές του στο Κογκρέσο την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή. Και τόνισε ότι θα συζητήσει το θέμα, όπως και άλλα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Πάτρικ Σάναχαν, στο Πεντάγωνο.

«Πρέπει να ανησυχούμε για την πιθανότητα ατυχήματος το οποίο ενδέχεται να δημιουργήσει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Αποστολάκης. Πρόσθεσε: “Πρέπει να εκφράσω τις ανησυχίες μου για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο και την προβληματική στάση της Τουρκίας που εκφράζεται με δηλώσεις που αγνοούν την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματά μας”, τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

https://twitter.com/lenaargiri/status/1136692541951291393?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/lenaargiri/status/1136687462942683137?ref_src=twsrc%5Etfw

ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α/ΓΕΣ

Σήμερα μεσημέρι Τετάρτης 5 Ιουνίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στην Κάλυμνο και συγκεκριμένα στην έδρα του 5/42 ΣΕ όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και έδωσε κατευθύνσεις στο προσωπικό.

Κατά την παραμονή του στο νησί, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ – «ΑΙΓΕΑΣ») Αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο ,το Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Εμμανουήλ Θεοδώρου και το Διοικητή του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχη (ΠΖ) Ευάγγελο Μητρούτσικο, επισκέφτηκε την μονή των Αγίων Πάντων και πραγματοποίησε προσκύνημα στο Μοναστήρι του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω.

Τον Αρχηγό ΓΕΣ υποδέχθηκε και ξενάγησε ο Μητροπολίτης Καλύμνου Λέρου και Αστυπαλαίας κ.κ Παϊσιος ,ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ.Αμφιλόχιος και η ηγουμένη της Μονής.

Εκεί ο Α/ΓΕΣ προχώρησε σε μια αποκάλυψη που δεν είναι γνωστή.

Ο αποκαλυπτικός διάλογος καταγράφηκε από την κάμερα του kalymnos-news.gr και είναι ο ακόλουθος:

Αρχηγός ΓΕΣ: Έχω ακούσει τα καλύτερα για εσάς, οπότε θεώρησα ότι πρέπει να έρθω να προσκυνήσω κι εγώ γιατί πραγματικά όλα αυτά τα νησιά εδώ, η Ορθοδοξία μαζί με τον Στρατό και με τον κόσμο βεβαίως, με τους Έλληνες πολίτες που ζουν εδώ, είναι αυτοί οι οποίοι κρατάμε αυτά τα νησιά καθαρά και ελεύθερα, απέναντι σε μια λαίλαπα η οποία πρέπει κάθε μέρα να την πολεμάμε.

Και σήμερα που ήμουν εδώ, και σήμερα ακόμα με κυνηγούσαν. Δεν πειράζει. Παρόλα αυτά εγώ ήμουν εκεί μπροστά και θα ξαναέρθω.

Αρχηγός ΓΕΣ: Την παραλλαγή φοβάται γι αυτό η στολή παραλλαγής πρέπει να είναι παντού μπροστά. Να την βλέπουν και να κάνουν πίσω γιατί είναι θρασύδειλοι.

Χθες ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Καμπάς έδωσε αιφνιδιαστική εντολή για άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας.

Δείτε το βίντεο με τον αποκαλυπτικό διάλογο:

https://www.youtube.com/watch?v=eET3LicutA0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...