Στρατός Ξηράς

Έντονη κινητικότητα στον Έβρο: Συντονισμός των ΕΔ από τον Α/ΓΕΣ ενόψει τουρκικής προκλητικότητας- Σε ετοιμότητα το στρατιωτικό προσωπικό

Έντονη κινητικότητα υπάρχει στον Έβρο το τελευταίο διάστημα, στον απόηχο των δηλώσεων αξιωματούχων της Άγκυρας περί "τουρκικής μειονότητας" και διεκδίκησεις δικαιωμάτων στη Θράκη και μετά την επικίνδυνη επιτυχία του φιλοτουρκικού DEB στις εκλογές.

Λίγο μετά την περιοδεία του Στρατάρχη στον Έβρο, την περιοχή επισκέφθηκε και ο Α/ΓΕΣ, προφανώς για να δώσει οδηγίες στο στρατιωτικό προσωπικό ενόψει της απρόβλεπτης και αυξανόμενη τουρκικής επιθετικότητας κατά της χώρας μας.

Η περιοχή του Έβρου αποτελεί μια περιοχή ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας και διαχρονικό στόχο των νεο-οθωμανικών σχεδίων των Τούρκων, οι οποίοι υλοποιούν τα τελευταία χρόνια "υβριδικές" επιχειρήσεις, "φορτώνοντας" την περιοχή με παράνομους μετανάστες και τοποθετώντας σε κρίσιμες θέσεις Τούρκους αξιωματούχους που συντονίζουν τις επιχειρήσεις προπαγάνδας και διεθνούς δυσφήμισης του ελληνικού κράτους.

Η αιφνιδιαστική κινητοποίηση στον Έβρο πιθανώς αφορά πληροφορίες για νέες επιθετικές τουρκικές κινήσεις ή/και σχέδια, ενώ οι επισκέψεις Ελλήνων υψηλόβαθμων αξιωματούχων προμηνύουν ετοιμότητα και δύναμη αποτροπής στις τάξεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού βρέθηκε ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων του επισκέψεων σε μονάδες και Σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς.

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, έκανε «έφοδο» σε «γνώριμα εδάφη», αφού ο ίδιος ήταν Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού πριν τις κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών, που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΣ:

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, πραγματοποίησε επίσκεψη την Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ), συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ ΣΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Ο Αρχηγός επισκέφθηκε την έδρα της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (3 Μ/Κ ΤΑΞ – «ΡΙΜΙΝΙ») και της Τακτικής Διοίκησης του 21ου Μηχανοκίνητου Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ 21ου Μ/Κ ΣΠ «ΔΡΑΜΑ»).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, περιηγήθηκε στους χώρους των νεοαναγειρόμενων στρατιωτικών οικημάτων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΣΟΕΠΟΠ), ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες από τους Διοικητές των Σχηματισμών, πραγματοποίησε ομιλίες και έδωσε κατευθύνσεις στο προσωπικό.

Δείτε φωτογραφίες:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=n2-_J_LWBEo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ