Στρατός Ξηράς

Η ελληνική απάντηση στις τουρκικές απειλές: Διάβαση ποταμού & σενάρια σύρραξης στη Θράκη - Εντυπωσιακές οι εικόνες που αποδέσμευσε το ΓΕΣ

Εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά τη διάρκεια ασκήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, ως μια ηχηρή απάντηση και επίδειξη ετοιμότητας στις συνεχώς αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις.

Η στρατηγική προπαγάνδας και ψυχολογικών επιχειρήσεων που διατηρεί παραδοσιακά η Άγκυρα φαίνεται πως δεν έχει αντίκτυπο στις τάξεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες σε κάθε ευκαιρία επιδεικνύουν τη δύναμή τους και υπενθυμίζουν στους νεο-οθωμανούς πως η Ελλάς είναι ισχυρή και μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.

Με την Τουρκία να διατηρεί σταθερά ψηλά την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην Ελλάδα έδωσε το πρωί στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την εκπαίδευση των νέων ανθυπολοχαγών σε διάφορα σενάρια, μεταξύ των οποίων και η χρήση πλωτών μέσων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων, εκπαιδεύτηκαν στο πώς θα περάσουν τα πολλά ποτάμια της περιοχής και κυρίως τον Έβρο… Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ επρόκειτο για σενάρια που πραγματοποιήθηκαν στις τελικές φάσεις των ασκήσεων «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ-19» και «ΞΑΝΘΟΣ-19», που διεξήχθησαν στις 12 και 13 Ιουνίου 2019, στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, επεσήμανε ότι η άσκηση αφορούσε στην τακτική χρησιμοποίηση των Όπλων και των Σωμάτων, σε όλες τις φάσεις του αγώνα, ως επιστέγασμα της εκπαίδευσής τους στα Σχολεία Εφαρμογής.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, τον διοικητή Δ' Σ.Σ. και τους διευθυντές των Όπλων και Σωμάτων του ΓΕΣ.

Η γνωστοποίηση αυτής της άσκησης έγινε και ενώ χθες η Τουρκία, με παράνομη NAVTEX, δέσμευσε περιοχή νότια και δυτικά του Καστελόριζου και ανατολικά της Ρόδου για άσκηση με τη χρήση όπλων, για αύριο 20 Ιουνίου. Την ημέρα αυτήν θα ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα συζητηθεί ακόμα και το ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας.

H νέα προκλητική ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας έρχεται στον απόηχο των όσων συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ, με το τουρκικό σκάφος «Πορθητής» να φέρεται να έχει κάνει ήδη γεώτρηση στην περιοχή δυτικά της Πάφου.

Δείτε φωτογραφίες από τις ασκήσεις στη Θράκη:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...