Κυβέρνηση

Άρχισε να «βρέχει» τροπολογίες στην Βουλή: Προεκλογικές μεθοδεύσεις και ρουσφέτια από την Κυβέρνηση! - Απίστευτες καταστάσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την ψήφιση νομοσχεδίων και τροπολογιών, αναφέροντας πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για την υπερψήφιση τους.

Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, οι εργασίες θα αρχίσουν αύριο Τετάρτη 5/6 στην Ολομέλεια με την ψήφιση δύο κυρώσεων (Αζερμπαϊτζάν και ένα πρωτόκολλο για γενετικούς πόρους), θα συνεχιστούν την Πέμπτη 6/6 με την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ενώ θα κορυφωθούν την Παρασκευή 7/6 με τη ψήφιση κύρωσης του υπουργείου Υγείας με το Σταύρος Νιάρχος.

Οι αντιδράσεις ωστόσο εστιάζουν στις τροπολογίες που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν τη διαδικασία.
Ο Κ. Τσιάρας από τη ΝΔ είπε πως το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει καθώς είναι αντίθετη σε μια πρακτική που έχει καταδικαστεί από το παρελθόν.

«Εμείς πιστεύουμε ότι η επόμενη των εκλογών θα είναι μια μέρα που η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ξαναμπεί σε κανονικούς ρυθμούς και η πατρίδα μας θα επιστρέψει εκεί που πραγματικά της αξίζει» είπε ο κ.Τσιάρας ενώ ο κ.Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για διαδικασία express για την κύρωση των κωδίκων και διεμήνυσε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα συμμετάσχει στη συζήτηση και στην ψήφιση των νομοσχεδίων».

Ο κ.Παφίλης από το ΚΚΕ χαρακτήρισε τη διαδικασία απαράδεκτη και ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα την καταγγείλει στην αρμόδια επιτροπή και θα αποχωρήσει ενώ ο κ.Μαυρωτάς είπε ότι «Το Ποτάμι θα παίξει το θεσμικό του ρόλο όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια στη Βουλή και αν τα νομοσχέδια μετατραπούν σε ξενιστές τροπολογιών, θα αποχωρήσουμε».

Το ποδαρικό έγινε με την μορφή κατάθεσης τριών βουλευτικών τροπολογιών που κατέθεσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και αφορούν την εκλογική της περιφέρεια την Κεφαλλονιά.

Ειδικότερα, κατέθεσε στην Κύρωση της διεθνής συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν που εισάγεται αύριο για ψήφιση στην Ολομέλεια, μία τροπολογία για «Παράταση προθεσμίας καταβολής δαπανών
Περιφερειών για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στις 26.1.2014 και 3.2.2014» (αφορούν το νομό Κεφαλληνίας).

Η δεύτερη τροπολογία που κατέθεσε αφορά την «τροποποίηση όρων δόμησης παραδοσιακών οικισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης». Η τρίτη τροπολογία αφορά «Διαδικασία τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου μετά από άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ή δέσμευσης».

Αύριο το μεσημέρι στην Ολομέλεια θα εισαχθούν για ψήφιση δύο διεθνείς Κυρώσεις. Η μία αφορά την «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος» και η δεύτερη την «Κύρωση του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια σχετικά με την πρόσβαση στους γενετικούς πόρους και τον δίκαιο και ισότιμο καταμερισμό των οφελών που απορρέουν από τη χρησιμοποίησή τους, στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα».

Την Πέμπτη θα εισαχθούν για ψήφιση στην Ολομέλεια οι Κυρώσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα της Ποινικής Δικονομίας, ενώ την Παρασκευή θα εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια μια Κύρωση δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που όμως ακόμα δεν έχει κατατεθεί στην Βουλή.

10 ΜΕ 13/06 ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Στις 10 με 13 Ιουνίου θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.
Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών μετά το τέλος της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ο κ.Βούτσης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει έντονο νομοθετικό έργο αυτή την εβδομάδα, ότι η Βουλή θα παραμείνει ανοικτή και την επόμενη εβδομάδα και είπε ότι μέχρι να πάει ο πρωθυπουργός στον κ.Παυλόπουλο, η Βουλή θα είναι ανοικτή και θα λειτουργεί κανονικά ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξει ένας μικρός αριθμός υπουργικών τροπολογιών.

«Ευελπιστώ όμως ότι δεν θα είναι πολλές και δεν θα έχουν φωτογραφικό χαρακτήρα αλλά θα αφορούν προθεσμίες που πρέπει να παραταθούν και κάποια τέτοια πράγματα…» υποστήριξε ο κ.Βούτσης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν παραιτείται λόγω αδυναμίας ή γιατί έχει χάσει τη στήριξή της, και επομένως θα πάμε στις εκλογές με όλους του νυν υπουργούς στην θέση τους ως υπηρεσιακούς πλην του υπουργού Εσωτερικών που θα αντικατασταθεί καθώς αυτό είναι το Υπουργείο που διεξάγει τις εκλογές.

«Δεν έχουμε διάλυση της Βουλής από αδυναμία της Κυβέρνησης ή πτώσης της άρα βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη αλλά κανονικότητα λειτουργίας της Βουλής», είπε ο κ. Βούτσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ