Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια άνοδος για τον Γενικό Δείκτη

Θετικό πρόσημο για το Γενικό Δείκτη και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με οριακή άνοδο κινείται η Αθήνα κόντρα στις ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες καταγράφουν πτώση, εν μέσω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ- Κίνας. Αυτή η διαφοροποίηση η οποία επιτυγχάνεται με τις δυο τραπεζικές μετοχές Εθνικής- Eurobank και 2-3 blue chips είναι σημαντική καθώς δείχνει ότι, η ελληνική αγορά ακολουθεί ένα διαφορετικό δρόμο και δεν σημειώνει πτώση για οποιαδήποτε λόγο. Άλλωστε, η ελληνική αγορά βρίσκεται στις 736 μονάδες ενω οι διεθνείς αγορές έχουν καταγράψει ιστορικά υψηλά ετών. Μετά την πρώτη μισή ώρα η Αθήνα άρχισε να ξεχωρίζει, έχοντας περισσότερες μετοχές θετικές.

Επιπλέον, σήμερα αργά το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον Δείκτη Μsci, και εκτός απροόπτου αναμένεται η εισαγωγή των μετοχών της Εθνικής και Eurobank.

Eπιπλέον στις 16 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η επενδυτική ημερίδα της Εθνικής Τράπεζας, όπου θα ανακοινωθεί το νέο επενδυτικό σχέδιο.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δέικτης βρισκόταν στις 737,27 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,17%. Πτώση 1,38% για την Alpha Bank στα 1,224 ευρώ. Με κέρδη 1,23% η Εθνική Τράπεζα στα 2,061 ευρώ. Άνοδος 0,64% για την Εurobank στα 0,712 ευρώ. Άνοδος 0,70% για τον ΟΛΠ στα 21,55 ευρώ. Με κέρδη 1,72% η Μπέλα στα 15,36 ευρώ. Πτώση 1,54% για την ΔΕΗ στα 1,28 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 3,.3 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...