Κόσμος

Συρία: Η αεράμυνα της χώρας αποκρούει επιθέσεις που γίνονται από έδαφος «υπό ισραηλινή κατοχή»

​Ένα ζήτημα στα Υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία, απασχολεί την διεθνή πολιτική από τον Μάρτιο, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναγνώρισε την Ισραηλινή κυριαρχία στην περιοχή.

Το ζήτημα των Υψιπέδων του Γκολάν, περιοχή μεταξύ των βορειοανατολικών συνόρων του Ισραήλ και των νοτιοδυτικών της Συρίας, επανήλθε στο προσκήνιο τον Μάρτιο, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ αναγνώρισε επισήμως ισραηλινή κυριαρχία στα συγκεκριμένα εδάφη.

Η αεράμυνα της Συρίας απέκρουσαν εκτοξεύσεις αγνώστων αντικειμένων από «κατεχόμενη από το Ισραήλ περιοχή» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας SANA.

Ως «κατεχόμενη από το Ισραήλ περιοχή» αναφέρονται τα Υψίπεδα του Γκολάν.

Την Παρασκευή στρατιωτική πηγή της Συρίας δήλωσε ότι η αεράμυνα της χώρας απέκρουσαν επίθεση από τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν.

​Το ζήτημα των Υψιπέδων του Γκολάν, περιοχή μεταξύ των βορειοανατολικών συνόρων του Ισραήλ και των νοτιοδυτικών της Συρίας, επανήλθε στο προσκήνιο τον Μάρτιο, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ αναγνώρισε επισήμως ισραηλινή κυριαρχία στα συγκεκριμένα εδάφη.

Η κίνηση του κ. Τραμπ καταδικάστηκε από τον ΟΗΕ και από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων συμμάχων των ΗΠΑ.

Τα Υψίπεδα του Γκολάν βρίσκονται κατά κύριο λόγο υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, από τότε που το Ισραήλ κατέλαβε την περιοχή μετά τον πόλεμο των έξι ημερών, το 1967. Το 1981, το Ισραήλ ενέκρινε νόμο για προσάρτηση της συγκεκριμένης επικράτειας, αλλά τα Ηνωμένα Έθνη κήρυξαν πολύ σύντομα τον νόμο «άκυρο και χωρίς διεθνή νομική ισχύ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...