Κόσμος

Στη «φόρα» απόρρητα έγγραφα: «Σαπάκια» τα Τουρκικά Bayraktar - Συχνές οι βλάβες, οργισμένος ο Ερντογάν


Διαβαθμισμένα έγγραφα των τουρκικών ΕΔ που δημοσιεύει το nordicmonitor.com αποκαλύπτουν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουν παρουσιάσει τα Bayraktar.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα έγγραφα, τα Bayaraktar παρουσιάζουν συχνά προβλήματα κατα τη χρήση τους στις επιχειρήσεις.

Πάντως τα έγγραφα αναφέρουν ότι τα τερματικά δεδομένων εδάφους που αποτελούν μέρος του συστήματος Bayraktar συχνά παρουσιάζουν δυσλειτουργία και ότι το πρόβλημα επαναλαμβάνεται αμέσως μετά την επιστροφή τους στην υπηρεσία, μετά από επισκευή.
https://twitter.com/nordicmonitor/status/1127001230641913856?ref_src=twsrc%5Etfw


Σε μία περίπτωση που καταγράφηκε στις 26 Ιουνίου 2016, ο στρατός διεξήγαγε επιχειρήσεις στην περιοχή Yüksekova της επαρχίας Hakkari και οι τερματικοί σταθμοί δεδομένων εδάφους δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τα αεροσκάφη.

Μια ομάδα τεχνικών από την Savronik, μια τουρκική εταιρεία έστειλε τεχνικούς στην Yüksekova για να επισκευάσουν το τερματικό σταθμό.

Δεν κατάφεραν να το διορθώσουν και αντ ‘αυτού πήραν το σύστημα κεραίας πίσω στο κέντρο εξυπηρέτησης στην επαρχία Eskişehir. Ο στρατός αργότερα είπε ότι ο πίνακας διασύνδεσης κεραίας ήταν ελαττωματικός και χρειαζόταν αντικατάσταση, η οποία θα απαιτούσε 45 ημέρες.

Το έγγραφο πληροφοριών μάλιστα ανέφερε ότι η αποτυχία του τερματικού σταθμού δεδομένων στην Yüksekova έθεσε εκτός λειτουργίας έναν άλλο σταθμό δεδομένων που βρίσκεται στην κοντινή περιοχή Gürvil στην επαρχία Şırnak.

Η έκθεση ανέδειξε σαφώς ότι τα επιθυμητά αποτελέσματα από τα συστήματα Bayraktar drone δεν μπορούσαν να ληφθούν λόγω των συνεχών δυσλειτουργιών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχαν επηρεάσει αρνητικά τη στρατιωτική επιτήρηση .

Η έκθεση ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε και τα προβλήματα κρύφτηκαν με εντολή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

https://www.youtube.com/watch?v=Xx3MEco1Qlw

https://www.youtube.com/watch?v=A-9qeYE1dP8

https://www.youtube.com/watch?v=-3HumgQ6nic

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...