Αρχείο

Προκαταβολικοί πανηγυρισμοί του DEB - Τουρκικός "δάκτυλος" στη Δ.Θράκη: «Oι Έλληνες μας καταπιέζουν & καταπατούν την Λωζάνη»

Μας κουνάνε το δάκτυλο ως χώρα οι μειονοτικοί υποψήφιοι του DEB, θέλοντας να προκαλέσουν θόρυβο στην ΕΕ, για δήθεν καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. 

Σε εκτενές ρεπορτάζ του τουρκικού τύπου για τις ελληνικές ευρωεκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου, παρουσιάζονται οι προσδοκίες του κόμματος που εκπροσωπεί την «Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα» (όπως αναφέρει τουρκική εφημερίδα), λοιδορώντας την πατρίδα μας, ότι καταπιέζει την "μειονότητα" στην Θράκη μη εφαρμόζοντας δήθεν συνθήκες.

Οι μουσουλμάνοι μειονοτικοί κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν εφαρμόζει την συνθήκη της Λωζάνης και ότι δεν αναγνωρίζει ως τουρκική την μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή αυτή, κάτι φυσικά που δεν ισχύει βάσει της συνθήκης που αναφέρει την μειονότητα αυτή ως θρησκευτική, δηλαδή μουσουλμανική.

Πρόκειται φυσικά για προπαγάνδα του χειρίστου είδους, μια και η χώρα μας διαχρονικά εφαρμόζει πιστά την συνθήκη της Λωζάνης, σε σχέση με την Τουρκία, που επέτρεψε με την εγκληματικότητα και άλλες μεθόδους, την εκδίωξη των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου, ενώ έχουμε σε εξέλιξη πρόσφατο γεγονός, με την άγρια δολοφονία Έλληνα 83χρονου μειονοτικού στην Ίμβρο.

Το μειονοτικό κόμμα DEB ανακοίνωσε ότι: «με σαφήνεια οι ψήφοι που θα λάβουμε στην Δυτική Θράκη, θα υπερασπίζονται σαφώς την ταυτότητα των κατοίκων της περιοχής και αυτό θα είναι η απόδειξη της ύπαρξης στην Δυτική Θράκη της τουρκικής ταυτότητας.

Οι μουσουλμάνοι της περιοχής ετοιμάζονται να εισέλθουν στο Ευρωκοινοβούλιο «για να αγωνιστούν για την επιστροφή των δικαιωμάτων που απορρέουν από τη συνθήκη της Λωζάνης, τα οποία δεν εφαρμόζει η Ελλάδα», σύμφωνα με το πρόεδρο του μειονοτικού κόμματος.

Ο πρόεδρος του κόμματος Judy Asafoğl, είπε σε μια δήλωση του, ότι «ο στόχος είναι η επιτυχία των ευρωεκλογών του 2014 να γίνει ακόμα μεγαλύτερη και γιατί όχι, να εισέλθει το DEB και στην Ευρωβουλή».

Ο ίδιος συνέχισε προκαλώντας την Ελλάδα αναφέροντας ότι: «Ως αποτέλεσμα του επί δεκαετιών αγώνα μας στη Δυτική Θράκη, θέλουμε να δούμε να επιστρέφει μέρος των δικαιωμάτων του πολίτη της τουρκικής μειονότητας. 

 Στόχος της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη, είναι να ανασκευάσει τις πολιτικές και πολιτιστικές πτυχές των Τούρκων της περιοχής. Εδώ, το κόμμα DEB πρέπει να βοηθήσει ώστε να σταματήσει η καταπίεση της μειονότητας από την Ελλάδα και συμμετέχοντας στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτός ακριβώς θα πράξει».

Υπενθυμίζουμε ότι το DEB, στις ευρωεκλογές του 2014 συμμετείχε για πρώτη φορά στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, λαμβάνοντας 43.000 ψήφους, ενώ είχε λάβει την πρώτη θέση στην Ξάνθη.

Ο υποψήφιος του DEB βουλευτής και αντιπρόεδρος αρμόδιος για την περιοχή της Ξάνθης P. Ahmetoğlu, ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές αποκλείουν συνεχώς τους μουσουλμάνους που ζουν στη Δυτική Θράκη, ενώ ο κύριος στόχος της συμμετοχής στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να δυναμώσει η φωνή για τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας.

Η Τουρκική μειονότητα υπογραμμίζει ο ίδιος, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που προκύπτουν από την παραβίαση των δικαιωμάτων που ορίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες.

«Από το 1981, η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά συχνά καταφέρεται με τις πολιτικές της κατά της μειονότητας μας. Θέλουμε να κάνουμε γνωστή στην ΕΕ την φωνή μας, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα ισχυρό μήνυμα», καταλήγει ο ίδιος.

Σήμερα, υπενθυμίζουμε, έχουμε την επέτειο της στυγνής και αληθινά απάνθρωπης γενοκτονίας 500.000 Ελλήνων Ποντίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, ενώ η λίστα μας ως έθνος έχει πολλές μαύρες επετείους, για την μικρασιατική καταστροφή, την εκδίωξη των Ελλήνων της Πόλης, τα Σεπτεμβριανά του 1955, την Κύπρο το 1974.

Όταν μιλούν λοιπόν, οι πάσης φύσεως Τούρκοι αξιωματούχοι, για καταπάτηση από την Ελλάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων οποιασδήποτε μειονότητας να το σκέπτονται τριπλά και τετραπλά, διότι όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι Έλληνες «μετά την Ύβρις έρχεται πάντα η Νέμεσις», για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...