Ρωσία

Πούτιν: Η Ρωσία πρέπει να αναπτύξει μέσα προστασίας από υπερηχητικά όπλα πριν από άλλες χώρες

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συνθήκη INF το 2019 θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν κατά τη συζήτηση για το μέλλον των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Την ανάπτυξη των μέσων αεράμυνας διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, περιγράφοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργία αμυντικών μέσων ενάντια σε υπερηχητικά όπλα.

Η Ρωσία πρέπει να αποκτήσει μέσα προστασίας απέναντι σε υπερηχητικά όπλα πριν από άλλα έθνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Επιπλέον τόνισε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συνθήκη Πυρηνικών Όπλων Ενδιάμεσου Βεληνεκούς (INF) το 2019 θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν κατά τη συζήτηση για το μέλλον των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

«Γνωρίζουμε με σιγουριά ότι τώρα μόνο η Ρωσία διαθέτει υπερηχητικά όπλα. Αλλά καταλαβαίνουμε επίσης ότι τα μεγαλύτερα κράτη του κόσμου θα αποκτήσουν τέτοια όπλα αργά ή γρήγορα. Για όλους μας, θα ήταν καλύτερο για αυτούς να είναι αργότερα», είπε ο κ. Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στα τελευταία επιτεύγματα των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Στάθηκε, δε, στην ολοκλήρωση των δοκιμών για το νέο σύστημα αεράμυνας S-350E «Vityaz», τονίζοντας την αυξημένη αποτελεσματικότητά του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...