Ρωσία

Πολεμικές διεργασίες στη Ρωσία - B.Πούτιν για Su-57: "Αυξάνουμε κατά έξι φορές τον στόλο" - Επιθετικές επιχειρήσεις στα ρωσικά σύνορα

Για κάτι μεγάλο ετοιμάζεται η Ρωσία καθώς με την πάροδο του χρόνου επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην ενίσχυση του στρατιωτικού εξοπλισμού και την παραγωγή υπερσύγχρονων όπλων, που όμοιά τους δεν έχουν κατασκευαστεί ως τώρα.

Ο ίδιο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, προχώρησε σε βαρυσήμαντες δηλώσεις ανακοινώνοντας την κατά έξι φορές αύξηση του στόλου των stealth μαχητικών Su-57 σε λιγότερο από 10 χρόνια. Η κίνηση αυτή δεν είναι τυχαία αν λάβουμε υπόψιν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας και τον εν εξελίξει πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία δέχεται ήδη επιθέσεις υβριδικού τύπου καθώς και σε διπλωματικό επίπεδο από τις χώρες της Δύσης-ΝΑΤΟ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ρωσικά μαχητικά ενεπλάκησαν σε αναχαιτίσεις τουλάχιστον έξι φορές την περασμένη εβδομάδα για να αποφευχθεί η παραβίαση των ρωσικών συνόρων, ανέφερε η εφημερίδα Krasnaya Zvezda (Κόκκινο Αστέρι) την Παρασκευή επικαλούμενη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την αναφορά, 21 ξένα αεροσκάφη διεξήγαγαν αναγνωριστικές επιχειρήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα. Η εφημερίδα ανέφερε ότι παρεμποδίστηκαν παραβιάσεις του ρωσικού εναέριου χώρου.

Το stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς της Ρωσίας Su-57 αποτελεί το πιο θανατηφόρο όπλο που διαθέτει η ρωσική Πολεμική Αεροπορία, κάτι που γνωρίζει ο Πρόεδρος Πούτιν και προσπαθεί να υποστηρίξει το πρόγραμμα παραγωγής του. Το μαχητικό αυτό αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα την ισχύ της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και να αποτελέσει τη ραχοκοκκαλιά των ρωσικών δυνάμεων.

Σε πρόσφατες βαρυσήμαντες δηλώσεις του, ο Πούτιν έριξε "βόμβα", καθώς αποκάλυψε τον στόχο της Ρωσίας να αυξηθεί κατά έξι φορές ο υφιστάμενος στόλος των μαχητικών αεροσκαφών Su-57, σε λιγότερο από δέκα χρόνια, προκαλώντας τρομερές αντιδράσεις.

Η ανακοίνωση-«βόμβα» του Β.Πούτιν

Ειδικότερα, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά πως «εβδομήντα έξι μαχητικά πέμπτης γενιάς Su-57 θα αποκτηθούν για τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις πριν από το 2028, στο πλαίσιο σύμβασης-πακέτου που θα υπογραφεί στο άμεσο μέλλον».

Το αρχικό πρόγραμμα εξοπλισμών μέχρι το 2028 προέβλεπε την αγορά 16 αεροσκαφών Su-57, ωστόσο ο Ρώσος Πρόεδρος σε συνεργασία με τον Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, αξιολόγησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα και στη συνέχεια εκτιμήθηκε πως το κόστος κατασκευής του αεροσκάφους και τον εξοπλισμών που θα διαθέτει αυτό, κατά 20%.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες ώστε να προωθηθεί η αγορά ακόμα περισσότερων μαχητικών αεροσκαφών Su-57.

Όπως ο ίδιος ο Πούτιν δήλωσε «έχουμε συμφωνήσει να αγοράσουμε εβδομήντα-έξι (76) τέτοια μαχητικά αεροσκάφη εντός της ίδιας χρονικής περιόδου δίχως να υπάρχει αύξηση στην τιμή».

Εντυπωσιασμένος από το Su-57

Τέλος, ο Ρώσος Πρόεδρος υπενθύμισε ότι έχει δοθεί τεράστια έμφαση στην ανάπτυξη σύγχρονου εναέριου εξοπλισμού, ο οποίος καθορίζει τις ικανότητες μάχης των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων για την επόμενη δεκαετία., ενώ είπε πως «τα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων Su-35S και Su-57 βρίσκονται στα τελικά στάδια δοκιμών».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, ο Πούτιν, ταξίδεψε στη ρωσική πόλη Aknajinsk όπου παραβρέθηκε στην έκθεση των νέων εξοπλισμών και των μαχητικών.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι έξι μαχητικά αεροσκάφη Su-57 συνόδευαν το προεδρικό αεροσκάφος κατά την διάρκεια της πτήσης και προσγείωσης του.

Δείτε βίντεο:

https://twitter.com/Kremlinpool_RIA/status/1128274633499860993

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...