Κυπριακό

Πολιτικές εξελίξεις στα Κατεχόμενα: Παραιτήθηκε ο "πρωθυπουργός" του ψευδοκράτους - Η Άγκυρα δρομολογεί το σχέδιο ελεγχόμενης κυβέρνησης;

Πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου. Την παραίτησή του στον Πρόεδρο του Ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί υπέβαλλε ο πρωθυπουργός Οζερσάι. Την είδηση μεταδίδουν και τα τουρκικά ΜΜΕ. 

Λίγες μέρες μετά από την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην περιοχή, δεν είναι καθόλου τυχαίο ο συγχρονισμός. Ως γνωστόν η Άγκυρα επιδιώκει μια ελεγχόμενη κυβέρνηση στα Κατεχόμενα, με στόχο τελικά την ενσωμάτωση στο τουρκικό κράτος και συνεπώς τη σταδιακή επέκτασή του.

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός, Τουφάν Ερχιουμάν στα κατεχόμενα της Κύπρου ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει σήμερα το πρωί την παραίτησή του στον Μουσταφά Ακιντζί σύμφωνα με το ΡΙΚ.

Από την λεγόμενη διοίκηση των κατεχομένων αποχώρησαν επίσης ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς.

Ουσιαστικές διαφωνίες φαίνεται να είχαν στα κόμματα που στήριζαν τον Μουσταφά Ακιντζί για το λεγόμενο οικονομικό πρωτόκολλο.

Ήδη φαίνεται ότι έχουν γίνει ζυμώσεις μεταξύ του Κόμματος του Λαού και του κόμματος Εθνικής Ενότητας με στόχο την αλλαγή της ηγεσίας των Τουρκοκυπρίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...