Κόσμος

Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να εισβάλει ανατολικά του Ευφράτη-Θέλει να "καθαρίσει" την περιοχή από τους Κούρδους

Μια νέα επιχείρηση ονειρεύται εδω και κάποιον καιρό ο "Σουλτάνος" θέλοντας να "καθαρίσει" την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, από "τρομοκρατικές ομάδες".

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν ανέφερε την Τετάρτη σε Τούρκους στρατιωτικούς ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί μια νέα «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» πέρα ​​από τα σύνορα στη βόρεια Συρία και συγκεκριμένα ανατολικά του Ευφράτη.

«Σύντομα θα καθαρίσετε την Manbij και ανατολικά από τον ποταμό Ευφράτη από τις τρομοκρατικές ομάδες», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα.

Ο τουρκικός στρατός είναι «η μεγαλύτερη δύναμη» ενάντια σε εκείνους που θέλουν να πολιορκήσουν τη χώρα μέσω τρομοκρατικών ομάδων, ανέφερε, μετά από ένα γρήγορο γεύμα για τον μουσουλμανικό ιερό μήνα του Ραμαζανιού.

Πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες έγραψαν ιστορία με τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Συρία από το 2016, την Ασπίδα του Ευφράτη και τον Κλάδο Ελιάς.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι μια αποστολή ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, την οποία προτείνει ο Ερντογάν εδώ και μήνες, θα εξαλείψει την παρουσία των κουρδικών δυνάμεων που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Παράλληλα, σε ομιλία του σε φοιτητές της τουρκικής σχολής Ευελπίδων ανέφερε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...