Κόσμος

Eκτόξευση «μη αναγνωρισμένου βλήματος» από τη Βόρεια Κορέα - Σε επιφυλακή οι ΕΔ της Νότιας Κορέας

Νέες αναφορές για εκτόξευση μη αναγνωρισμένου βλήματος από τη Βόρεια Κορέα, για δεύτερη φορά σε μόλις μία εβδομάδα. Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες αναφορές ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βλήματα μικρής εμβέλειας στη θάλασσα από την ανατολική της ακτή. Πρόκειται για τις πρώτες αναφορές εκτόξευσης πυραύλων τους τελευταίους 18 μήνες.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε εκτόξευση «απροσδιόριστου βλήματος», όπως μεταδίδει το Sputnik.

Το βλήμα φέρεται να εκτοξεύθηκε περίπου στις 7.30 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς (10.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) από τα βορειοδυτικά της χώρας προς την ανατολή, σύμφωνα με τις αρχές της Νότιας Κορέας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε σειρά από ρουκέτες και τουλάχιστον έναν πύραυλο μικρής εμβέλειας από την ανατολική ακτή της στη θάλασσα.

Η τελευταία φορά που η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει πύραυλο ήταν στις 28 Νοεμβρίου 2017. Τότε είχε εκτοξευθεί διηπειρωτικός βαλλιστικός πυραύλος προς τα ανατολικά, πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία.

Στις 28 Φεβρουαρίου, ο τελευταίος γύρος συνομιλιών μεταξύ του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στο Ανόι του Βιετνάμ, ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία.

Παρατηρητές εκφράζουν φόβους ότι η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων φέρνει αναζωπύρωση των προγραμμάτων οπλικών συστημάτων της Βόρειας Κορέας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ