Ρωσία

Αυτό είναι το ετοιμοπόλεμο αναβαθμισμένο και θηριώδες τεθωρακισμένο άρμα μάχης της Ρωσίας

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η διαρκής ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων με τα τελευταία και πιο προηγμένα μοντέλα του τρομερά επιβλητικού άρματος μάχης T-80, τα οποία εισήλθαν στην υπηρεσία μετά από την αναβάθμισή τους.

Με τις προκλήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης να απαιτούν οπλικά και λειτουργικά τεχνολογικά συστήματα αιχμής, ιδιαίτερα στα άρματα μάχης, ο ρωσικός Στρατός Ξηράς προσπαθεί να βελτιώσει τις δυνατότητές του, με την προσθήκη ενός αρκετά μεγάλου αριθμού αρμάτων μάχης T-80 σε κρίσιμες μονάδες και σχηματισμούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, περίπου 40 σύγχρονα και αναβαθμισμένα άρματα μάχης T-80 παραδόθηκαν και εντάχθηκαν στο οπλοστάσιο και στο δυναμικό της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Τα νέα αυτά άρματα μάχης θα ενισχύσουν τις τεθωρακισμένες μονάδες της μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού που εδράζεται στο Amur, βελτιώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την ισχύ και την δύναμη πυρός των μονάδων αυτών.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του άρματος μάχης T-80 διαφοροποιείται από προηγούμενα μοντέλα λόγω του εξελιγμένου κινητήρα που διαθέτει, ο οποίος προσφέρει τρομερές δυνατότητες στο T-80, γεγονός που αρκετοί το χαρακτηρίζουν ως «ιπτάμενο τανκ».

Στο πλαίσιο αυτό, το T-80 είναι ικανό να αναπτύξει ταχύτητες που ξεπερνούν τα 70 χιλιόμετρα την ώρα και να καλύψει αποστάσεις μέχρι και 500 χιλιόμετρα, δίχως την ανάγκη ανεφοδιασμού.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, σχετικά με τις δυνατότητες του T-80, «το άρμα μάχης  απέδειξε την αξία του κατά τη λειτουργία του στις ακραίες συνθήκες της Αρκτικής, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό αντιστοιχούν στους ιδιαίτερους δυσμενείς χειμώνες της Άπω Ανατολής.

Έτσι, τα άρματα μάχης που παραδόθηκαν, θα ενισχύσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα της χρήσης τεθωρακισμένων μονάδων για την εκπλήρωση αποστολών μάχης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...