Κόσμος

Ξημερώνει «Αρμαγεδώνας» στη Τουρκία: Το Ισραήλ προμηθεύει τους Κούρδους με όπλα & σχεδιάζει την επόμενη ημέρα - Οργή στην Άγκυρα

Το Ισραήλ προμηθεύει σύμφωνα με πληροφορίες Τουρκικών και Αραβικών ΜΜΕ τους Κούρδους με αντιαεροπορικά βλήματα, προκαλώντας άλλον έναν πονοκέφαλο στον Τούρκο Πρόεδρο.

Αυτή η εξέλιξη όπως είναι λογικό, κάνει πυρ και μανία την τουρκική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία καθώς η ΜΙΤ έδωσε στοιχεία για την παράδοση από το Ισραήλ στους Κούρδους αντάρτες του YPG, φορτίων με φορητούς (MANPADS) αντιαεροπορικούς  πυραύλους Stinger με στόχο τα τουρκικά αεροσκάφη F-16 στην Συρία αλλά και στο τουρκικό έδαφος.

Οι πύραυλοι αυτοί παραδίδονται με ειδικό φορτίο στους Κούρδους αντάρτες και αποτελούν μεγάλη απειλή για Τούρκους, Ιρανούς και Σύρους στο συριακό έδαφος.

Η τουρκική εφημερίδα  ισχυρίστηκε ότι το «YPG» έχει απλώσει τις δυνάμεις της στις πόλεις Rmelan, Al-Jalabiyah, Al-Umar, και Shaddadeh.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται αυτός ο ισχυρισμός. Στην πραγματικότητα, η είδηση αυτή κυκλοφόρησε στα τέλη Απριλίου από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Συρίας.

Ωστόσο, δεν υπήρχε καμία απόδειξη για την επιβεβαίωση αυτών των ισχυρισμών μέχρι σήμερα, προκαλώντας  σημαντική  διαμάχη μεταξύ Ισραήλ-ΗΠΑ και Τουρκίας.

Σύμφωνα δε με πρόσφατο άρθρο μας,   έξαλλο έκαναν τον Ερντογάν και οι ΗΠΑ, καθώς έστειλαν και αυτές με την σειρά τους πυραύλους STINGER στους Σύρους Κούρδους μαχητές βόρεια και ανατολικά της γραμμής ασφαλείας και ετοιμάζονται για αναχαίτιση οποιασδήποτε τουρκικής αεροπορικής διείσδυσης στην περιοχή, της αποκαλούμενης ζώνης ασφαλείας στην Βόρεια Συρία.

Μάλιστα για την προστασία των Κούρδων, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σε αεροδρόμια στο  Τελ Αβίβ είναι έτοιμα και εξοπλισμένα με βόμβες Spike για να αντιμετωπίσουν πιθανή τουρκική χερσαία εισβολή στην Συρία, η οποία θα αφορά επίθεση κατά των Κούρδων. Τοπική πηγή ανέφερε ότι η συμμαχία ΗΠΑ-YPG έχει εφαρμόσει μια ειδική στρατηγική για την ανάπτυξη α/α πυραύλων κατά της ΤΗΚ (τουρκική πολεμική αεροπορία ).

Επίσης, Ισραηλινοί και Αμερικανοί  εκπαιδεύουν τους Σύρους Κούρδους στους πυραύλους STINGER και σε ειδικά σημεία στην βόρεια Συρία και έχουν δημιουργήσει μεγάλες παγίδες για τα τουρκικά αεροσκάφη,  εκτοξεύοντας α/α πυραύλους, χωρίς να καταλάβουν οι Τούρκοι από που τους ήρθε ο πύραυλος.

Τούρκοι αξιωματούχοι ομιλούν για την κατοχή από τους Κούρδους της Συρίας  μεγάλου αριθμού MANPADS και αντιαρματικών πυραύλων με τα οποία σχεδιάζουν οι ΗΠΑ να αναχαιτίσουν  οποιαδήποτε τουρκική χερσαία και αεροπορική εισβολή στην Βόρεια Συρία.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ερντογάν θα γίνει απρόβλεπτος τόσο στην περιοχή της Β.Συρίας όπου «καίγεται», όσο και σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο όπου ζητά μερίδιο από κοιτάσματα υδρογονανθράκων τα οποία δεν του ανήκουν, επισπεύδοντας έτσι όμως όπως όλα δείχνουν, όχι μόνο το δικό του τέλος, αλλά και της χώρας του, που ευθύνεται για πάρα πολλά και στην Συρία.

Το σχέδιο πίσω από όλα αυτά

Σύμφωνα με τον Ιρανό αξιωματούχο όλα ξεκινούν από το  σχέδιο «Μεγάλη Μέση Ανατολή», που αναπτύχθηκε το 2001 από τον Αμερικανό Συνταγματάρχη Ralph Peters και προβλέπει την δημιουργία του αποκαλούμενου «Μεγάλου Ισραήλ» .

Το σχέδιο που Πενταγώνου, ανέφερε ότι το Ιράκ και η Συρία θα πρέπει να χωριστούν σε τρία μέρη, σιιτικό, σουνιτικό και κουρδικό. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία του «Μεγάλου Κουρδιστάν», το οποίο θα αποτελεί «μέρος του Ισραήλ»  έως τον  Ευφράτη.

Για το Ιράν, η αποσύνθεση του Ιράκ και της Συρίας θα σημάνει την ολοκληρωτική κατάρρευση του αποκαλούμενου σιιτικού άξονα και τον αποκλεισμό της πρόσβασης  των Ιρανών στην Μεσόγειο Θάλασσα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...