Κόσμος

Τουρκικό «μακελειό»: Επίθεση του Συριακού στρατού στη πόλη Ιντλίμπ - Προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ

Πριν από μερικά λεπτά, ο Συριακός Αραβικός Στρατός ξεκίνησε την πολυαναμενόμενη επίθεσή του στη νότια επαρχία της πόλης Ιντλίμπ στην οποία υπάρχουν εκατοντάδες φιλότουρκοι αντάρτες, Τούρκοι αξιωματικοί μαζί με πράκτορες της ΜΙΤ.

Την ίδια στιγμή ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην πόλη της Ιντλίμπ και από τουρκικής πλευράς.

Το ισχυρό μπαράζ πυροβολικού και ο βομβαρδισμός του τουρκικού στρατού από δυνάμεις του Ασαντ, είχε αποτέλεσμα δύο βαριά Τούρκους τραυματίες, τους οποίους παρέλαβαν Τουρκικά ελικόπτερα, με κάλυψη μαχητικών αεροσκαφών από το συριακό έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αναμένουμε και τουρκική αντίδραση.

Με επικεφαλής την περιβόητη Ταξιαρχία «Τίγρεις», ο συριακός στρατός κατέλαβε πολλά σημεία υπό τον έλεγχο του όπως τις περιοχές:  Jaysh Al-Izza,  Hay'at Tahrir, Al-Sham κοντά στην διασταύρωση στην Abu Dhuhour στο νότιο τομέα της πόλης.

Παρά τους ισχυρισμούς για νέες προόδους στο εσωτερικό της κυβέρνησης στην Hama,  στρατιωτική πηγή κοντά στις πρώτες γραμμές ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Al-Masdar ότι αυτήν την στιγμή έχουμε τρομερές μάχες .

Επί του παρόντος ο στρατός της Συρίας έχει ξεκινήσει βολές βαρέων όπλων κονιορτοποιώντας τις θέσεις των φιλότουρκων Τζιχαντιστών κοντά στις περιοχές  Qal'at Al-Madiq και  Kafr Naboudeh.

Εκτός από την χερσαία επίθεση , η ρωσική πολεμική αεροπορία ξεκίνησε  επίσης επιχείρηση αεροπορικού βομβαρδισμού σε όλη τη νότια πλευράς της πόλης και στην βόρεια πλευρά της πόλης Hama.

Σύμφωνα με προχθεσινό σημαντικό  άρθρο μας, οι Τούρκοι ενδέχεται να βρεθούν ανάμεσα σε δύο πυρά, λόγω επικείμενης επίθεσης και  από την πλευρά των Σύρων Κούρδων, κάτι για το οποίο φρόντισαν επισταμένα ΗΠΑ-Ισραήλ.

Το Ισραήλ προμήθευσε σύμφωνα με πληροφορίες Τουρκικών και Αραβικών ΜΜΕ τους Κούρδους με αντιαεροπορικά βλήματα, προκαλώντας άλλον έναν πονοκέφαλο στον Τούρκο Πρόεδρο.

Αυτή η εξέλιξη όπως είναι λογικό, κάνει πυρ και μανία την τουρκική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία καθώς η ΜΙΤ έδωσε στοιχεία για την παράδοση από το Ισραήλ στους Κούρδους αντάρτες του YPG, φορτίων με φορητούς (MANPADS) αντιαεροπορικούς  πυραύλους Stinger με στόχο τα τουρκικά αεροσκάφη F-16 στην Συρία αλλά και στο τουρκικό έδαφος.

Οι πύραυλοι αυτοί παραδίδονται με ειδικό φορτίο στους Κούρδους αντάρτες και αποτελούν μεγάλη απειλή για Τούρκους, Ιρανούς και Σύρους στο συριακό έδαφος.

Η τουρκική εφημερίδα  ισχυρίστηκε ότι το «YPG» έχει απλώσει τις δυνάμεις της στις πόλεις Rmelan, Al-Jalabiyah, Al-Umar, και Shaddadeh.

Μάλιστα για την προστασία των Κούρδων, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σε αεροδρόμια στο  Τελ Αβίβ είναι έτοιμα και εξοπλισμένα με βόμβες Spike για να αντιμετωπίσουν πιθανή τουρκική χερσαία εισβολή στην Συρία, η οποία θα αφορά επίθεση κατά των Κούρδων. Τοπική πηγή ανέφερε ότι η συμμαχία ΗΠΑ-YPG έχει εφαρμόσει μια ειδική στρατηγική για την ανάπτυξη α/α πυραύλων κατά της ΤΗΚ (τουρκική πολεμική αεροπορία).

Επίσης, Ισραηλινοί και Αμερικανοί εκπαιδεύουν τους Σύρους Κούρδους στους πυραύλους STINGER και σε ειδικά σημεία στην βόρεια Συρία και έχουν δημιουργήσει μεγάλες παγίδες για τα τουρκικά αεροσκάφη,  εκτοξεύοντας α/α πυραύλους, χωρίς να καταλάβουν οι Τούρκοι από που τους ήρθε ο πύραυλος.

Έτσι είναι τα πράγματα για τον Ερντογάν τα οποία έχουν ισραηλινό και αμερικανικό δάκτυλο, με σκοπό τον εγκλωβισμό του και στο συριακό έδαφος, μιας και θέλει ο ίδιος την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και του εθνικού όρκου, τα οποία αποτελούν «κόκκινο πανί» για την ΝΤΠ και την σκοτεινή κυβέρνηση στις ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...