Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεταφέρονται 100 Τούρκοι στη Ρωσία για ασκήσεις με S-400 - Θα εκπαιδευτούν μαζί με Κινέζους στρατιωτικούς

Ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα των S-400 μετά τις επιθετικές δηλώσεις του Ρ.Τ. Ερντογάν προς τις ΗΠΑ και την οργισμένη αντίδραση της Ουάσινγκτον. Τέλος του τρέχοντος μήνα ξεκινάει η εκπαίδευση Τούρκων ενστόλων στο ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα, ενώ είναι ξεκάθαρο πια πως η Άγκυρα αποχαιρετά τη δυτική συμμαχία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως για πρώτη φορά στην ιστορία, η εκπαίδευση των Τούρκων θα γίνει παράλληλα με εκπαίδευση Κινέζων στρατιωτικών, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκία και της αγωνιώδους αναζήτησης του Ερντογάν για νέους συμμάχους.

Περίπου 100 τούρκοι στρατιωτικοί θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται στην λειτουργία του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 στα τέλη Μαΐου, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο στρατιωτική και διπλωματική πηγή.

Η εκπαίδευση θα λάβει χώρα σε ρωσικό στρατιωτικό κέντρο και θα διαρκέσει για περίπου πέντε μήνες.

Η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τους S-400 έχει επιδεινώσει απότομα τις σχέσεις της Άγκυρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν αναστείλει την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 που έχει παραγγείλει η γειτονική χώρα.

Η Τουρκία δεν κάνει πίσω, και αυτό επιβεβαιώθηκε από το χθεσινό πολεμικό μανιφέστο του Τούρκου προέδρου, Ρ.Τ. Ερντογάν, κατά το οποίο επεσήμανε σε συνέδριο του ΝΑΤΟ πως οι S-400 θα παραδοθούν κανονικά.

Συγκεκριμένα, σφοδρή επίθεση σε ΗΠΑ και Συμμαχία εξαπέλυσε ο Ρ. Τ. Ερντογάν, από το βήμα συνεδρίου του ΝΑΤΟ που λαμβάνει χώρα στην Τουρκία! Ο Ερντογάν μίλησε για ασύμμετρες απειλές που υπάρχουν στη περιοχή, ενώ προσπάθησε να μας πείσει, ότι καταπολέμησε το ISIS αυτά τα χρόνια στη Συρία.

Στο σημείο όμως που πάγωσε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, ήταν όταν μίλησε για τους S-400 και επανέλαβε πως η αγορά θα προχωρήσει κανονικά, καθώς αποτελεί εθνική επιλογή!

Στην ίδια γραμμή, η πηγή του Tass επαναβεβαίωσε πάντως πως οι συστοιχίες των S-400 θα παραδοθούν στην Τουρκία όπως προβλέπει η εξοπλιστική σύμβαση, παρά την ενόχληση της Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με προγενέστερες πληροφορίες οι παραδόσεις θα αρχίσουν τον Ιούλιο.

Η εκπαίδευση των τούρκων ενστόλων θα γίνει ταυτόχρονα με την εκπαίδευση ομάδας στρατιωτικών από την Κίνα, κάτι που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν στην ιστορία της Ρωσίας ή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ