Βαλκάνια

Θάτσι-Ράμα συμφώνησαν την δημιουργία της «Μ. Αλβανίας»! - Διαρροή-«βόμβα» για τις αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια

Τεράστιο σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη στα Βαλκάνια από ΗΠΑ-Ρωσία με την συνδρομή και της Κίνας, για το διαμελισμό του Κοσσυφοπεδίου και Βοσνίας και την προχώρηση ολόκληρων εδαφικών περιοχών σε Αλβανία, Σερβία, Κροατία, ενώ την ίδια στιγμή έχουμε εξελίξεις και στα Σκόπια με ρωσική παρέμβαση.

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Στη σελίδα του στο Facebook ο Θάτσι έγραψε ότι με τον Ράμα μίλησε για την αναγκαιότητα του ανοίγματος των συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας και τη δημιουργία ενός αλβανικού χώρου χωρίς σύνορα, κάτω από την ευρωατλαντική ομπρέλα.

Tι σημαίνει αυτό με λίγα λόγια; Ότι είμαστε ένα βήμα πριν την... «Μ. Αλβανία».

«Μόλις συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Έντι Ράμα, συζητήσαμε, μεταξύ των άλλων, για την αναγκαιότητα πλήρους ανοίγματος των συνόρων Κοσσυφοπεδίου – Αλβανία και τη δημιουργία ενός αλβανικού χώρου χωρίς σύνορα, υπό την ευρωατλαντική ομπρέλα.

Σε αυτήν τη συνάντηση συζητήσαμε την ανάγκη για διόρθωση των ιστορικών αδικιών με την ένταξη του αλβανικού παράγοντα, όσον αφορά, στο δίκαιο της προσάρτησης του Πρέσεβο, Μέντβετζα και Μπουγιάνοβατς στο έδαφος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου», έγραψε ο Θάτσι.

Την ίδια στιγμή, ο αξιωματούχος του αλβανικού κινήματος Vetevendosje, Adnan Rrustemi, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, σχολίασε την επίσκεψη που θα υλοποιήσουν ο Σέρβος πρόεδρος  Aleksandar Vucic και ο Σερβοβόσνιος πρόεδρος  Milorad Dodik στα Τίρανα.

Σύμφωνα με τον Rrustem, πρόκειται για ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ του Θάτσι-Βούτσις- Ντόντικ, με θέμα «Πώς θα μοιραστεί το Κοσσυφοπέδιο και η Βοσνία».

Μιλάμε για ένα σχέδιο το οποίο πρωτίστως υπακούει στα προγραμματισμένα πλάνα των ΗΠΑ για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, της Ρωσίας για την Μεγάλη Σερβία, ενώ στην εξίσωση μπαίνουν και τα Σκόπια μετά την συνάντηση Γκρουέφσκι με Ρώσους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού GRU,στην Βουδαπέστη.

Το Κόσοβο δεν υφίσταται ως κράτος και οι Κοσοβάροι έχουν δημιουργήσει μια χώρα στην οποία  βασιλεύει η παρανομία, το εμπόριο όπλων, χασίς και λευκής σαρκός.

Η Βοσνία από την άλλη πλευρά και αυτή δεν «περπατάει» ως κράτος,  μιας και την αποτελούν τρεις διαφορετικές οντότητες με εντελώς αντίθετες επιδιώξεις.

Η αλλαγή συνόρων που επιδιώκει ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ, μαζί με τις βλέψεις του Πούτιν συγκλίνουν σε μια ολική αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, που θα επιφέρει την διάλυση Βοσνίας και των διαμοιρασμό των εδαφών της στις ενδιαφερόμενες χώρες που διαθέτουν αντίστοιχους πληθυσμούς  όπως και στα Σκόπια.

Γιατί όμως όλα αυτά…τώρα;

Διότι ο κυριότερος λόγος είναι, οι γεωπολιτικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην Α. Μεσόγειο με τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, τα οποία αφού ελεγχθούν από ΗΠΑ-Ρωσία, θα πρέπει να μεταφερθούν στην ΕΕ από απόλυτα ελεγχόμενες περιοχές ξεκάθαρα, χωρίς αντιπαλότητες με την pax americana να βασιλεύει κυριολεκτικά.

Δεύτερον, χθες σύμφωνα με άρθρο μας αναφέραμε ότι όταν πριν ένα χρόνο περίπου «έσκασε» το σχέδιο σύνδεσης Αξιού-Μοράβα-Δούναβη δημιουργώντας τη νέα πλωτή οδό που θα ενοποιήσει τον Δούναβη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέσω της Σερβίας (Μοράβας, γι αυτό πιέζουν το Βελιγράδι για είσοδο σε ΕΕ-ΝΑΤΟ) Σκόπια (Αξιός) και της Ελλάδας (Αξιός), όλοι οι ενδιαφερόμενοι «παίκτες» είχαν κατανοήσει ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη υπόγειες διεργασίες επίλυσης του Σκοπιανού εις βάρος φυσικά της Ελλάδας.

Επίσης για τον ίδιο λόγο η χώρα μας απέκτησε τεράστια γεωπολιτική σημασία για τις ΗΠΑ και αποφασίστηκε η μετατροπή της σε μια τεράστια αμερικανική στρατιωτική βάση, ενώ και η τοποθέτηση σήμερα πυραύλων THAAD στην Ρουμανία αποσκοπεί στα ίδια σχέδια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη εφημερίδα «Προστασία» ο διεθνής εμπειρογνώμονας ασφάλειας Albert Hitoaliaj για την νέα αμερικανική γεωπολιτική στα  Βαλκάνια, δήλωσε ότι:

Η ιδέα της διόρθωσης των ανατολικών συνόρων του Κοσσυφοπεδίου και της προσχώρησης της  κοιλάδας του Πρέσεβο στο Κοσσυφοπέδιο, αφορά γεωπολιτικό, αμερικανικής εμπνεύσεως σχέδιο.

Μιλάμε για το σχέδιο κατασκευής του καναλιού του Βελιγραδίου-Θες/νικης, πολλαπλής σημασίας όχι μόνο  για τη Σερβία, αλλά και για Σκόπια και την Ελλάδα.

Τα σενάρια στην περιοχή περιλαμβάνουν  μια σημαντική «διαπραγμάτευση» ανταλλαγής εδαφών ανάμεσα σε Σερβία και Κόσοβο, με τον Τραμπ να μην θέλει πόλεμο αλλά έλεγχο μέσω ενός σχεδίου , το οποίο θα αλλάξει ολοκληρωτικά την όψη των κρατών πάνω από τα ελληνικά Βόρεια σύνορα.

Η ουσία όμως από ιστορικής άποψης είναι ότι καμία εδαφική αλλαγή, όπως και να την ονομάζουν κάποιοι δεν γίνεται ειρηνικά, παρά μόνο με πολεμική άγρια μάλιστα σύρραξη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ