ΗΠΑ

Γιατί τα ρωσικά συστήματα πυραύλων S-300 είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Πως είναι δυνατόν τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-300 να βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Δορυφορικές εικόνες που εμφανίστηκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο, αφότου στρατιωτικοί αναλυτές ανακάλυψαν τις εγκαταστάσεις που φάνηκαν να δείχνουν στοιχεία του συστήματος S-300PT που σχεδιάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση να βρίσκεται σε στρατόπεδο των ΗΠΑ.

Οι εικόνες προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού αναλύθηκαν από το δημοφιλές στρατιωτικό site Defence Blog, το οποίο συζήτησε την αυθεντικότητα και τους πιθανούς λόγους για τους οποίους τέτοιοι σοβιετικοί πύραυλοι θα βρίσκονταν σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Defence Blog:

"Ένα σύστημα ελέγχου εκτόξευσης 30N6 και συστήματα των εκτοξευτήρων 5P85 Transporter Erector (TEL) έχουν φανεί σε δορυφορικές εικόνες  στρατιωτικής βάσης των Η.Π.Α. Όλα αυτά αποτελούν μέρος του πυραυλικού συστήματος S-300PT. Πιθανότατα τέτοια ρωσικά συστήματα αποκτώνται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ μέσω συνεργαζόμενων πρώην σοβιετικών χωρών όπως η Ουκρανία".

Το Ιστολόγιο εξήγησε ότι ο αμερικανικός στρατός "ασκεί συχνά αεροπορική επίθεση με συστήματα αεροπορικής άμυνας ρωσικού τύπου κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών ασκήσεων".

Αυτό προσθέτει "επιπλέον ρεαλισμό" κατά τη διάρκεια ζωντανών προσομοιωμένων ασκήσεων: "Χρησιμοποιεί και συστήματα αεροπορικής άμυνας για να προσθέσει επιπλέον ρεαλισμό σε διάφορες ασκήσεις", σύμφωνα με την έκθεση.

Πριν από μερικούς μήνες δυτικά έθνη καθώς και το Ισραήλ εξέφρασαν ανησυχία για το γεγονός ότι η Ρωσία μεταβίβασε τα συστήματα S-300 στη συριακή κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ