Κόσμος

Η ρωσική βιομηχανία «υιοθετεί» την Άγκυρα: «Θέλουμε συμπαραγωγή ελικοπτέρου με την Τουρκία»


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Έσκασε η βόμβα, η οποία τινάζει στον αέρα τον ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα αυτό μεταφράζεται ως η ολική απομάκρυνση της Τουρκίας από την Δύση.

Η Ρωσία, βλέπει θετικά την συμπαραγωγή ελικοπτέρου με την Τουρκία! Αυτό δήλωσε ο CEO της Russian Helikopters Andrey Boginsky στο Anadolou.

O ίδιος δήλωσε ότι επισκέφθηκε την Τουρκία πριν λίγες ημέρες και έκανε αυτή την συζήτηση με ειδικό κλιμάκιο. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Τουρκία έχει πλέον την εμπειρία ήδη με την Ιταλία στην παραγωγή ελικοπτέρων και αυτό μπορεί να γίνει και με την Μόσχα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Τουρκία παίζει με την φωτιά και πλέον όλα είναι πιθανά.

Έτσι επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, καθώς όπως αναφέραμε πριν, μετά τις πρωϊνές δηλώσεις του Τσαβούσογλου και τις απειλές του κατά των Αμερικανών αλλά και της…Ελλάδας, σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει και νέα συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά περισσότερων πυραύλων S-400, πριν από λίγο το Κρεμλίνο απάντησε στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μόσχα αντέδρασε ταχέως στο «άνοιγμα» του Τσαβούσογλου για περαιτέρω συνεργασία, οικονομική, στρατιωτική και τεχνική σε ό,τι αφορά τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το Κρεμλίνο ανταποκρίνεται θετικά στο ενδεχόμενο εκφράζοντας το ότι «η Ρωσία είναι ανοιχτή για να κάνει μια νέα συμφωνία με την Τουρκία σχετικά με τους S-400 και πως αναζητά ευκαιρίες για τη βελτίωση της συνεργασίας».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το πρωϊ της Τετάρτης ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου απείλησε» ότι η Τουρκία μπορεί να αγοράσει περισσότερους S-400 ή άλλα συστήματα αεροπορικής άμυνας αν οι ΗΠΑ αρνηθούν πλέον να τους πουλήσουν τα συστήματα Patriot και η Άγκυρα θα πρέπει να καλύψει τις αμυντικές της ανάγκες αλλού.

Τέλος επισήμανε ότι η Τουρκία θα αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για μαχητικό αεροσκάφος επόμενης γενιάς, μέχρι να είναι η ίδια ικανή να κατασκευάσει το δικό της, αντί για το πρόγραμμα του stealth μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35, αφήνοντας έκθετους τους Αμερικανούς.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu στο περιθώριο της συνάντησης της Δευτέρας στη Μόσχα των Τούρκων και Ρώσων Προέδρων, ο Ρώσος Διευθυντής Ελικόπτερα Αντρέι Μπογκίνσκι δήλωσε ότι επισκέφθηκε την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα για να μιλήσει με πιθανούς αγοραστές.

Πέρυσι η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για τρεις πυροσβέστες πυροσβέστες Ka-32, αλλά σύμφωνα με τον Boginsky, οι αριθμοί δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ