Κυβέρνηση

Τι ήταν οι «Αβράκωτοι» που αποκάλεσε η Παπακώστα τους ειδικούς φρουρούς

Σχολιάζοντας τις αναφορές στη Μαρία Αντουανέτα με αφορμή τη δήλωσή της για τα Εξάρχεια, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Όσοι θυμήθηκαν την Μαρία Αντουανέτα, ως τι μιλούν; Ως sans cullotes;»

Και συνέχισε: «Ανοιχτοί από παντού, δίχως αίσθηση της ευθύνης τους. Είναι δε και αφελείς. Στις άστοχες επιθέσεις τους εναρμονίζονται ακραίοι της Πειραιώς και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους παλιούς εμβληματικούς τους, που τους έφυγε η σημαία στα Ίμια. Όσο για το Αντουανέτα, ας ρωτήσουν τον καθρέφτη τους…».

Τι σημαίνει η φράση «sans cullotes» που είπε η υπουργός;

Οι Sans-culottes ( όπως είναι σωστή της ορθογραφία) η αλλιώς Αβράκωτοι , ήταν άνθρωποι που ανήκαν στην εργατική τάξη και στα χαμηλά στρώματα της αστικής τάξης, όπως π.χ μικρέμποροι, μισθωτοί κλπ, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στο πολιτικό στίβο της Γαλλικής Επανάστασης.

Ο όρος Αβράκωτος χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει αυτούς που φορούσαν παντελόνια και όχι βράκες μέχρι το γόνατο που φορούσαν οι αριστοκράτες. Έγιναν γνωστοί για τις ριζοσπαστικές τους απαιτήσεις σε κοινωνικά θέματα και τη συχνή χρήση βίας και εκφοβισμού. Χώρος δράσης των Αβράκωτων ήταν η Κομμούνα του Παρισιού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...