Κύπρος

Ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο – Επτά τα θύματα του serial killer - Ομολόγησε άλλους δύο φόνους (upd)

Ο λοχαγός Νίκος Μεταξάς μετά την υπόδειξη σημείου που βρέθηκε πτώμα αλλοδαπής είτε από την Ινδία είτε από το Νεπάλ, ομολόγησε πως σκότωσε ακόμα δυο γυναίκες (μητέρα και κόρη ) από τη Ρουμανία.

Νωρίτερα, είχε εντοπισθεί σορός γυναίκας σε προχωρημένη σήψη σε πεδίο βολής, καθ' υπόδειξη του Μεταξά, ενώ ομολόγησε και τη δολοφονία της 29χρονης Maricar από τις Φιλιππίνες. Ο serial killer είχε ομολογήσει συνολικά τέσσερις δολοφονίες γυναικών, υποστηρίζει έως τώρα ότι η εξάχρονη κόρη του πρώτου θύματός του που εντοπίσθηκε πέθανε από αναρρόφηση, αρνούμενος ότι σκότωσε το παιδί, ενώ πλέον ομολογεί και άλλες δύο δολοφονίες- της μάνας και της κόρης από τη Ρουμανία.

Ο λοχαγός που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Ορέστης» είχε μεταφερθεί νωρίτερα στο πεδίο βολής του χωριού Ορούντα, όπου υπέδειξε που είχε θάψει τη γυναίκα από το Νεπάλ ή την Ινδία.

Τα 7 θύματα του Ορέστη:

Η Marry Rose που εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό και η 6χρονη κόρη της Sierra (αγνοείται) ήταν τα πρώτα θύματα που ουσιαστικά ενεργοποίησαν τις αρχές που έφτασαν στα ίχνη του Ορέστη.

Arian Palanas Lozano… με το που εντοπίστηκε το δεύτερο πτώμα στο Μιτσερό ο 35χρονος σε θεληματική του κατάθεση είπε ότι την σκότωσε.

Maricar Valdez Arquila… σήμερα στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν τεκμήρια όπως η φωτογραφία της προσωρινής άδειας παραμονής της που κατείχε ο 35χρονος. Μετά από αυτή την εξέλιξη άρχισε να ξετυλίγεται για τα καλά το κουβάρι του στυγερού εγκλήματος.

Η κοπέλα με καταγωγή από το Νεπάλ ή την Ινδία της οποία το πτώμα εντοπίστηκε σήμερα στην Ορούντα

Μάνα και κόρη από τη Ρουμανία.

Από έλεγχο στην λίστα ελλειπόντων προσώπων η μόνη φωτογραφία που ταιριάζει με την περιγραφή είναι αυτή που αναφέρεται, στην LIVIA FLORENTINA BUNEA που ελλείπει από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 με την ανήλικη κόρη της Έλενα.

ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Σε συναγερμό τέθηκε η Αστυνομία, πριν από λίγο μετά από τον εντοπισμό πτώματος, στο πεδίο Βολής της Ορούντας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι ανακριτές μετέβησαν στο πεδίο βολής μετά από υπόδειξη του 35χρνου λοχαγού, ο οποίος παραδέχθηκε άλλη μια δολοφονία αλλοδαπής γυναίκας. Από τις έρευνες στο σημείο εντοπίστηκε σορός. Το θύμα φαίνεται να μην ήταν στη λίστα των ελλειπόντων προσώπων, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις. Το πτώμα δεν είναι αναγνωρίσιμο και σε πλήρη αποσύνθεση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 35χρονος είπε στους ανακριτές ότι δεν θυμάται ούτε την ταυτότητα ούτε την εθνικότητα της γυναίκας. Είναι είτε Ινδή είτε από το Νεπάλ φαίνεται να είπε στους ανακριτές ο Νίκος Μεταξάς.

Με τον εντοπισμό και αυτού tου πτώματος οι δολοφονίες ανέρχονται πλέον σε 5 !

https://youtu.be/dT_25wexIRY

Τέλος οι έρευνες στο Μιτσερό – Η προσοχή στο Ξυλιάτο

Χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι έρευνες στο φρεάτιο της φρίκης του Μιτσερού και οι προσοχές στρέφονται στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπου από το πρωί άρχισαν οι προεργασίες για την υλοποίηση του Σχεδίου Β για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra. Aύριο αναμένεται να επιχειρήσει δύτης εντός της λίμνης με τη χρήση σκαφάνδρου.

Σε δηλώσεις του από το παλιό μεταλλείο Κοκκινογιά στο Μιτσερό, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, πληροφόρησε τα ΜΜΕ ότι η έρευνα του φρεατίου έχει ολοκληρωθεί κατά 100%.

«Δεν έχει ανευρεθεί οτιδήποτε που να μας υποδηλοί ότι πρόκειται για πτώμα», τόνισε ξεκάθαρα. Όπως είπε, στα 123 μέτρα εντοπίστηκε κάτι που κίνησε υποψίες, ωστόσο δεν επρόκειτο για πτώμα αλλά καναβάτσο που χρησιμοποιείτο όταν το μεταλλείο ήταν ανοικτό.

Πλέον, όλες οι δυνάμεις μετακινούνται για τη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπου όλα είναι έτοιμα για την προεργασία που θα επιτρέψει αύριο μετά το μεσημέρι να καταδυθεί ο πρώτος δύτης με σκάφανδρο με απώτερο σκοπό να ελεγχθούν κρίσιμα σημεία. «Χρειάζεται μεγάλη μελέτη και προσοχή», δήλωσε, καθώς υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι στον βυθό.

Απάντησε αρνητικά σε ερώτηση για το αν έχουν δοθεί οδηγίες για έρευνες σε άλλα σημεία, δηλώνοντας ότι το σημείο στο Μιτσερό, καθώς και έκθεση και βίντεο με τις έρευνες στο φρεάτιο θα παραδοθούν στην Αστυνομία.

Καταλήγοντας, έκανε έκκληση σε όλους να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση με πολλή υπευθυνότητα και πολλή σοβαρότητα.

Σε άλλη εξέλιξη, ο 35χρονος αναμένεται να μεταφερθεί για υποδείξεις σκηνών στο Ξυλιάτο νωρίς το απόγευμα.
Στο μεταξύ, η κυπριακή Αστυνομία έχει ζητήσει τη συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου με την αποστολή ειδικών.

Ενώπιον δικαστηρίου για το τρίτο θύμα ο 35χρονος

Στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο εμφανίστηκε ο 35χρονος ύποπτος για τους φόνους δύο γυναικών, ο οποίος χθες επανασυνελήφθηκε χθες το απόγευμα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος για τρίτη υπόθεση απαγωγής και φόνου

Στην κατάθεση του ενώπιον δικαστηρίου ο Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας Ιωάννης Γιωρκάτζης ανέφερε ότι ο ύποπτος βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης και της απαγωγής με σκοπό το φόνο, αδικήματα που διαπράχθηκαν την 13η Δεκεμβρίου του 2017.

Γύρω από την εξαφάνιση της Maricar Valdez 31 ετών από τις Φιλιππίνες, σύμφωνα με τον ανακριτή Γιωρκάτζη, έγινε καταγγελία στις Αρχές ότι ελλείπει από τις 13/12/2017.

Zητήθηκε από το δικαστήριο η διήμερη κράτηση του υπόπτου,  προκειμένου όπως αναφέρθηκε να ανανεωθούν και τα τρία διατάγματα προσωποκρατήσεων. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν φωτογραφίες στην κατοχή του που έχουν σχέση με τη Maricar.

Το δικαστήριο διέταξε την διήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ