Εκκλησία

Οι πέντε μεγαλύτερες φωτιές σε εκκλησίες που μας θύμισε η Παναγία των Παρισίων


Μετά από την τεράστια πυρκαγιά που όπως φαίνεται κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων τη Δευτέρα, το Sputnik εξετάζει μια σειρά από παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν στο παρελθόν.

Αυτές ήταν οι πέντε μεγαλύτερες φωτιές που θυμίζουν αυτήν της Παναγίας των Παρισίων.

Πυρκαγιά στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία της Νέας Υόρκης.
https://twitter.com/FDNY/status/726923352921792513?ref_src=twsrc%5Etfw
Την 1η Μαΐου 2016, ξέσπασε πυρκαγιά στο Σερβικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Παρόλο που το περιστατικό έλαβε χώρα μετά τη λειτουργία του Πάσχα, δεν υπήρχαν τότε αναφορές για θύματα.

Ο θόλος και το εσωτερικό του νεο-γοτθικού κτηρίου, που χτίστηκε το 1855 καταστράφηκε εξ 'ολοκλήρου, ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς που σημειώθηκε μετά την αποτυχία του υπεύθυνου του ναού, να σβήσει τα κεριά στο τέλος της λειτουργίας του Πάσχα. Η αποκατάσταση του καθεδρικού ναού του Αγίου Σάβα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο καθεδρικός ναός της Ιρλανδίας του Αγίου Μελ

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Δεκεμβρίου 2009, ο Καθεδρικος Ναός του Αγίου Μελ καταστράφηκε από πυρκαγιά που θεωρήθηκε ότι προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα.

Ο ανακαινισμένος καθεδρικός ναός, ο οποίος χτίστηκε μεταξύ 1840 και 1856, άνοιξε εκ νέου τον Δεκέμβριο του 2014.

Βρίσκεται στην πόλη Λόνγκφορντ της Ιρλανδίας, η εκκλησία θεωρείται ως ναυαρχίδα της ιρλανδικής περιοχής.

Πυρκαγιά στην Κινέζικη Καθολική εκκλησία

Στις 28 Ιουλίου 2014, μια τεράστια πυρκαγιά κατέστρεψε έναν από τους παλαιότερους καθολικούς καθεδρικούς ναούς της Κίνας που βρίσκεται στο λιμάνι της ανατολικής θάλασσας του Νίγκμπο.

Η φωτιά κατέκαψε το εσωτερικό και την οροφή της 142ετών εκκλησίας, αφήνοντας τους τοίχους άθικτους. Η εκκλησία ανακαινίστηκε το 2018.

Πυρκαγιά στον Καθεδρικό Ναό της Φινλανδίας

Μια πυρκαγιά στον Καθεδρικό Ναό της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Φινλανδίας στην πόλη Πόρβο ξέσπασε στις 29 Μαΐου 2006.

Η εξωτερική οροφή του κτηρίου του 15ου αιώνα κατέρρευσε από φωτιά, αλλά με η εσωτερική οροφή και οι εσωτερικοί χώροι του καθεδρικού ναού ήταν άθικτοι.

Ένας 18χρονος άνδρας καταδικάστηκε για εμπρησμό και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6,5 ετών. Ο καθεδρικός ναός ξαναδόθηκε στις 2 Ιουλίου 2008.

Πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Αγίας Πετρούπολης

Στις 25 Αυγούστου 2006, ο κύριος θόλος καθώς και δύο μικρότεροι θόλοι του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία κατέρρευσαν σε πυρκαγιά που επίσης έπληξε σοβαρά το εσωτερικό της εκκλησίας.

Η φωτιά συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών ανοικοδόμησης που είδε τις σκαλωσιές να απορροφώνται από τη φλόγα. Ο καθεδρικός ναός αποκαταστάθηκε και άνοιξε εκ νέου το 2010

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...