Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ - Οι ΗΠΑ αδειάζουν το Ιντσιρλίκ - Τουρκικά ΜΜΕ: «Τα πυρηνικά μεταφέρθηκαν στη Ρουμανία!»


Tου Ανδρέα Μουντζουρούλια

Bόμβες έρχονται από τα Τουρκικά ΜΜΕ, καθώς σύμφωνα με τον Ρώσο εμπειρογνώμονα Vladimir Yevseyev, πυρηνικές κεφαλές, μεταφέρθηκαν πριν λίγο καιρό από την Τουρκία στη Ρουμανία.

Αυτό δήλωσε πριν λίγο στο τουρκικό Sputnik, με την είδηση να προκαλεί σοκ στην Άγκυρα.

Όπως δήλωσε και σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, αυτό έγινε πριν λίγο καιρό.

Οι δηλώσεις προέρχονται από ένα άτομο που δεν είναι τυχαίο. Ο Yevseyev είναι Director στο Public Policy Research Center, ενώ έχει συμμετάσχει και σε επιτροπές της Δούμα, ενώ είναι μέλος και του
Carnegie Center.

Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε και απάντηση από τις ΗΠΑ για την συγκεκριμένη δήλωση, αλλά όλα δείχνουν πως πλέον η Τουρκία χάνει το παιχνίδι.

Βέβαια με αυτή την κίνηση, η Ουάσινγκτον εάν πάντα ισχύει πληροφορία, θέλει να λοκάρει την Μόσχα και να την περικυκλώσει με πυρηνικά και με συστοιχίες PATRIOT.
https://twitter.com/AydinlikGazete/status/1120389532455702528?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/sputnik_TR/status/1120383880597594112?ref_src=twsrc%5Etfw

Πρόκειται για μια είδηση που επιβεβαιώνει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ενώ μάλλον δεν ήταν τυχαία και η δήλωση Μενέντεζ.

Είχε δηλώσει χθες:

«Το σύστημα S-400 δεν είναι συμβατό με την αρχιτεκτονική του ΝΑΤΟ. Δεν θα υπάρξει ποτέ ένα εξάρτημα των F-35 δίπλα σε ένα S-400, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ», λέει και ξεκαθαρίζει πως αυτό «είναι θέση και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο».

Ο κ. Μενέντεζ παρότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει την πλήρη στροφή της Τουρκίας μακριά από τη Δύση εξηγεί: «Δεν περιμένουμε ότι η Τουρκία θα ακολουθήσει έναν ανώμαλο δρόμο. Αν όμως το κάνει θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε την Εθνική μας ασφάλεια».

Σε ερώτηση αν οι ΗΠΑ επεξεργάζονται ένα σχέδιο β για μετακίνηση βάσεων από την Τουρκία (πχ του Ιντσιρλίκ) στην Ελλάδα σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά σημειώνει: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, συμπεριλαμβανομένης και της μετακίνησης βάσεων και δυνάμεων όπου χρειάζεται και όπου μας προσφέρεται η ευκαιρία από φίλιες χώρες».

«Ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο» προσθέτει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ