Κίνα

«Δύναμη της Σιβηρίας»: 38 δισ. ρωσικού φυσικού αερίου θα τροφοδοτούν την Κίνα (βίντεο)

Το έργο που έχει τίτλο «δύναμη της Σιβηρίας» αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα με τα πρώτα κυβικά φυσικού αερίου να «ταΐζουν» την ακόρεστη κινεζική μηχανή στα τέλη του 2019.

Το έργο που έχουν αναλάβει από κοινού ρωσικές και κινεζικές κοινοπραξίες θα μεταφέρει στην κινεζική επικράτεια περισσότερα από 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου κατ’ έτος με την συμφωνία να έχει ισχύ τριάντα ετών. Η συνολική έκταση που καλύπτουν οι ρωσικοί και κινεζικοί αγωγοί ξεπερνά τα 7.000 χιλιόμετρα και διατρέχουν κάποια από τα πιο αραιοκατοικημένα σημεία του πλανήτη.

Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην Ρωσική οικονομία η οποία πλέον μπορεί να σταματήσει να εστιάζει μόνο στην Ευρωπαϊκή αγορά για εξαγωγές ενώ παράλληλα δημιουργεί έναν σταθερό δίαυλο εξαγωγής αερίου με μία από τις μεγαλύτερες σε κατανάλωση αγορές του κόσμου.

Η Κίνα με την μεταστροφή της σε φιλικότερες μορφές ενέργειας έχει αποκτήσει σημαντική εξάρτηση από το φυσικό αέριο και η συγκεκριμένη συμφωνία στην οποία υπάρχουν εγγυητικές ρήτρες για τον όγκο διακίνησης αερίου της δίνουν την δυνατότητα να επανεξετάσει τις συμφωνίες με αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς παρόχους. Ρώσοι αναλυτές σημειώνουν πως το συγκεκριμένο έργο θα λύσει και ένα από τα βασικά προβλήματα της χώρας αυτό της εσωτερικής μετανάστευσης.

Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται άμεσα να δημιουργήσει περισσότερες από 100.000 νέες θέσεις εργασίας σε κάποιες από τις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές της Ρωσίας.

https://youtu.be/nSIEdAmWUGI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...