Αθλητισμός

Αναβίωσε το ντέρμπι Βραδυποριακού – Ταλαιπωριακού

Η Μεγάλη Τετάρτη του 2019 είναι μία μέρα ιστορική. Και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός και η Προοδευτική, προχώρησαν στην αναβίωση ενός αγώνα-σταθμού στα αθλητικά δρώμενα της Μεγάλης Εβδομάδας. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, Βραδυποριακός και Ταλαιπωριακός διασταύρωναν τα «ξίφη» τους, για φιλανθρωπικό σκοπό πάντοτε, αλλά και για να τιμήσουν την ιστορία δύο σωματείων. Του τεράστιου Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς και της ιστορικής Προοδευτικής.

Το έπραξαν ξανά φέτος, μετά από πρωτοβουλία του Θρύλου και συνεννόηση ανάμεσα στις δύο μεγάλες ομάδες Βετεράνων. Εκείνη του Ολυμπιακού (Βραδυποριακός) και εκείνη της Προοδευτικής (Ταλαιπωριακός). Για 52η φορά, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στο, γήπεδο Νίκαιας – Κορδυαλλού (στο γνωστό σε όλους ως «γήπεδο Προοδευτικής) και πλήθος κόσμου ήταν εκεί για να τιμήσει τους σπουδαίους Βετεράνους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δήλωσαν παρόντες!

Όπως πάντα, σε αυτές τις περιπτώσεις, πριν τη σέντρα του μεγάλου αγώνα, έγιναν οι απαραίτητες παρουσιάσεις και τιμητικές βραβεύσεις, τις οποίες προλόγιζε ο κ. Αντώνης Γλύκας, με τη στεντόρεια φωνή του. Παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Δημήτρης Αγραφιώτης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Καραϊσκάκης ΑΕ, κ. Βασίλης Βασιλειάδης, ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Συλλόγου μας, κ. Κώστας Καραπαπάς, η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, κα. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ και πρώην διεθνής πολίστρια του Θρύλου, κα. Σταυρούλα Αντωνάκου, η αρχηγός, διεθνής πολίστρια του Συλλόγου μας και παγκόσμια πρωταθλήτρια, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η κα. Ευγενία Βασιλειάδου, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό Πειραιάς Νικητής, καθώς και πολλοί τοπικοί φορείς, όπως ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, κ. Σταύρος Κασιμάτης, ο βουλευτής κ. Ιωάννης Τραγάκης, αλλά και πολλοί άλλοι.

Οι Βετεράνοι του Θρύλου τίμησαν τη μνήμη τεσσάρων θρυλικών μορφών της ιστορίας του Ολυμπιακού μας. Του Κώστα Πολυχρονίου, του Αντώνη Ποσειδώνα, του Αριστείδη Παπάζογλου και του Τάκη Συνετόπουλου. Απονεμήθηκαν οι κατάλληλες τιμητικές πλακέτες, ενώ εκ μέρους του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πάντοτε προσφέρει απλόχερα τη στήριξή τους στους Βετεράνους του Ολυμπακού, δόθηκε Κύπελλο στους Βετεράνους της Προοδευτικής.

Αντίστοιχες τιμητικές διακρίσεις σε Βετεράνους των «βυσσινί» που έγραψαν ιστορία, αλλά δεν είναι πλέον ανάμεσά μας, έκανε και η Προοδευτική, η οποία επίσης απένειμε Κύπελλο στους Βετεράνους του Θρύλου, οι οποίοι παραμένουν μία από τις κορυφαίες ομάδες Βετεράνων στην Ευρώπη και τον κόσμο, αν όχι η κορυφαία!

Στα του αγώνα, το ματς ήταν συγκλονιστικό! Οι γηπεδούχοι «βυσσινί» προηγήθηκαν με 3-1 (το πρώτο γκολ του Θρύλου ο Σίνισα Γκόγκιτς), αλλά ο Θρύλος γύρισε το ματς ανάποδα! Ο Γκόγκιτς μείωσε σε 3-2 με κεραυνό, ο Σιδέρης έκανε το 3-3 και το 4-3, δίνοντας τη μεγάλη νίκη στους Βετεράνους του Ολυμπιακού! Ευχή όλων ήταν και είναι ο θεσμός αυτός να συνεχιστεί και να γίνεται κανονικά, κάθε χρόνο. Και με αυτή την ευχή, αντάλλαξαν λόγια ζεστά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά, κατά την οποία Βραδυποριακός και Ταλαιπωριακός θα συναντηθούν.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (Βραδυποριακός): Κελεσίδης, Βούζας, Βαμβακούλας, Σιδέρης, Κτενάς, Δαμιανίδης, Μπονόβας, Καρασαββίδης, Σταυρόπουλος, Γκόγκιτς, Κοκολάκης. Στην αποστολή ήταν και οι Ασπρογέρακας, Βαΐτσης, Καλαμάρας, Ζαραδούκας, Γεωργουδάκης, Καλύβας, Καλύκας, Χρ. Καλτσάς, Μπαρμπαρής, Ρούσσος, Κωττάκης, Γλύκας, Βέλλιος, Πολίτης, Βασιλειάδης, Μαντάζης, Κ. Καλτσάς, Γαϊτανάρος, Παναούσης, Ασβεστάς. Κοντά στην ομάδα, όπως πάντα, οι Κρεούζος, Ρηγούτσος, Τουλγέρογλου, Γκαϊτατζής, Αγγελής, Τζανετουλάκος, Γιούτσος, Γκαβέζος, Σταμάτης, Σορώτος, Κασελίμης, Λεβαντής.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ (Ταλαιπωριακός): Παχάτουρας, Νικολακάκος, Χατζηαθανασίου, Κασιδιάρης, Μανδρέκας, Σπετσαριάς, Αντωνάκος, Καλούδης, Χρ. Ξανθόπουλος, Νταβέλης, Βαφειάδης. Στην αποστολή ήταν ακόμα και οι Βογιατζής, Αταγιάν, Τσαγκαβέλης, Δασκαλάκης, Φουράκης, Λαμπαδάριος, Θεοδωρόπουλος, Γιδάκος, Θεολόγου, Δελακάς, Σιδηρόπουλος, Τσαβάρας, Κουμεντάκος, Λορέντζος, Μπάκουλης, Κολέμπας, Κουλουριώτης, Κιούρτος, Λαγός, Τσεβρετζής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ